Adtok-e csontot a kutyátoknak?
-Ha igen, milyet, miért?
-Ha nem, miért nem? Mit adtok helyette?
Mi a véleményetek a préselt bőr műcsontokról?
Én pár naponta adok főtt csülökcsontot, illetve csirkéből a nem szilánkosat.
Enyémek szeretik a bőr csontot, illetve csak szeretnék, mert túl drága ahhoz képest hogy milyen hamar "elfogy". Egy nagy bőrcsont árából inkább veszek nekik 5kg igazit.
Én adok nekik minden félét, de az tényleg igaz, hogy a naon kicsi csontok rosszak , mert nem tudják olyan jól összerágni, akkor sérülést is okozhat a gyomorban.
Préseltet még nem adtam nekik.
14-42-es válaszoló. A csirke combcsontja szilánkosan törik. Bár nem látod de amikor összeroppantja akkor ugyanolyan hegyes lesz a törés mentén a csont min az a hegyes tű szerű csont amiről te is beszéltél. Tehát az is veszélyes. Még szerencse hogy eddig nektek nem okozott gondot, de láttam már olyan kutyát akinél a csövescsont után műtét lett. Vigyázz a kutyidra.
Amúgy én is adok a kutyáimnak csontot, nagy marha forgót, marha lábszárcsontot, azt megeheti nyersen is szeretik. Mondjuk 97 %-ban a marhacsontot is megfőzöm nekik, a sertés fehércsontot mindíg.
A marha/disznó lábszárcsontja ugyanúgy csöves csont. Szilánkosan törik. Ellenben a bolti(üzemi) csirke combcsontja olyan puha, hogy szerintem semmilyen problémát nem okozhat. Persze a liba, kacsa és a házi csirke csontja már tényleg szilánkos.
Én sosem adnék préselt bőr rágnivalót a kutyámnak, mert vajon mivel tartósítják, milyen vegyi anyagokkal kezelik azokat a bőröket?:S
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!