Miert nem szereti az emberek tobbsege a keverek kutyakat is?
Nem értek egyet, szerintem senki nem tartja kevesebbre a keverékeket. Egyszerűen egy fajtatiszta kutya hordozza azokat a külső-belső jegyeket, amik az embernek tetszenek.
Ha mindenki menhelyről hozna ki kutyát, akkor sokkal rosszabb lenne a helyzet, mert az embereket még ennyire sem érdekelné, hogy leellik a kutyája. Beadja menhelyre, hiszen "úgyis lesz gazdája"
Nekem volt keverékem, és most fajtatiszta kutyám van. A keveréket is nagyon szerettem, a véletlen alakította úgy, hogy anno hozzám került. A mostani kutyám viszont egy megvalósult álom. Nem több, nem jobb, mint a kis mixem volt, egyszerűen egy olyan kinézetű és egy olyan temperamentumú kutya, amilyenre mindig vágytam.
Nem értem... attól, hogy valakinek fajtatiszta kutyája van, miért kell utálnia a keverékeket?
Nálunk is fajtatiszta kutyák vannak itthon, viszont macskából egy mentett házi. De ettől még nem gondolom azt, hogy akinek fajtatiszta macskája van, az utálja a keveréket.
Egyébként ha mindenki keveréket akarna, akkor mi lenne a fajtákkal?
Egy csöppet túlzásnak érzem a kérdést (esetleg provokálónak is), sokkal nagyobb probléma ma Magyarországon pl. a felelős állattartás, szaporítás (ami ugye ha nem lenne, akkor jóval kevesebb kutya kerülne menhelyre, utcára)...
A kerdesem nem provokacionak szantam,csupan azert tettem fel,mert napjaban olyan megnyilvanulassal talalkozom,hogy;''fuj,budos,ronda korcsok,..'',''mind altatasra valo,kinek kell egy korcs kutya'',..es ezt mind olyan emberek szajabol is hallani,akik allitolag allatbaratok,kutyabaratok,es van is fajtatiszta kutyajuk,..es meg sorolhatnam az ezekhez hasonlo megnyilvanulasokat.Egyszeruen nem tudom megerteni hogy miert utalja az emberek tobbsege oket,mert sajnos a tobbseg nem szereti oket es szivesebben valaszt fajtatisztat,es ezert voltam kivancsi a velemenyekre.De ezt en sosem fogom megerteni,es sosem fogok egyeterteni ezzel.Mert ok,ha valakinek tenyleg orzesre,vagy hasonlo celra kell kutya,fajtatisztat valasszon.Viszont egy normal kutyaszereto nem fogom megerteni miert nem szereti a keverekeket.Mert a kutyaszeretet nem itt kezdodik hogy kivetelezunk,meg csak a ''szep'' kutyakat szeretjuk.Ez mar nem a kutyaszeretetrol szol.Pusztan ezzel nem ertek egyet,s nem azzal akinek valamilyen celra kell a fajtatiszta,esetleg gyerekkori alma volt egy fajta.
Es teny,hogy a folosleges szaporulatokert is van a sok kobor allat,de sajnos a keverekeket surjebben is kidobjak felnottkorban,mert esetleg nem tetszik nekik amilyenek lettek felnott korra.Ezert irtam hogy ha nem lenne az elfogultsag,legalabb ilyen esetu kidobott allatok nem lennenek.Mert nekem mind a negy kutyamnak volt gazdaja es kidobtak oket,egyiket mar oregen.Ezert haborit rettenetesen fel!
Az meg hogy ha mindenki kevereket valasztana,mi lenne a fajtatisztakkal mas kerdes,...mivel akkor nem kellene azokbol sem tucatszamra szaporitani,mert a szaporitok ebbol akarnak meggazdagodni.Szaporitananak kevesebbet,nem ennyi szamban,mert sajnos nekik sem mindig sikerul gazdat talalni,az anyagiak miatt.
Az, aki kidob egy állatot, az nem ember. És ez teljesen független attól, hogy a kutya fajtatiszta, vagy keverék.
Vagyis nem a fajtatiszta-keverék kérdés a lényeg, hanem hogy az emberek milyenek is...
Én meg néha úgy érzem, hogy nekem kell rosszul éreznem magam amiatt, hogy fajtatiszta kutyáim vannak. Már nem is mondom, hogy honnan vannak a kutyáim, mivel egyszerűen érzem, hogy sokan azt gondolják: 'na a pénzes', 'nincs jobb dolga, mint drága kutyákat vásárolni', és ezt még sorolhatnám.
Az éremnek mindig két oldala van. Te úgy látod, hogy a keverékeket utálják, de sokan vagyunk, akik úgy hisszük, fordítva is ugyanolyan gyakori ez a helyzet. És ez nagyon szomorú...
Én egyébként nem látom a környezetemben, hogy a keverékeket utálnák. Fajtatiszta kutyákat is ugyanúgy kidobnak az emberek, úgyhogy nem ezen van a hangsúly. Láttad, hogy pl. a spánielmentésnél hány kutya van? Vagy pl. beagle-ből mennyi van 1-1 menhelyen? Vagy rottweilerből vagy nj-ből? És még sorolhatnám, rengeteg.
Másnak tetszenek azért a keverékek, mert lutrik. Én viszont pont ezt nem szerettem volna és nem külsőre! A külső egy dolog, mert kölyöknek mindegyik édes, aranyos, ha pedig kölyökként hozzánő valakihez egy kutya, akkor csak azért, mert felnőtt és már nem olyan szép, nem fogja kidobni. Az életritmusomhoz nagyon kevés kutyafajta illene bele, ha pedig a kettő nem idomul egymáshoz, akkor az mind a kutyának és mind a gazdának rossz lesz és ebből (is) van az sokszor, hogy az emberek beviszik a menhelyekre a kutyákat, mert nem mérték fel jól a helyzetet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!