Vettetek már így kutyát?
Kinéztem egy kennelt, ahonnan szeretnék majd egy kölyökkutyát. Viszont messze vannak, és nincs lehetőségem kiutazni érte.És ez lenne a kérdésem, hogy Ti
vettetek már úgy külföldről kiskutyát, hogy nem tudtatok érte lemenni, és repülővel küldték el?
Ez külön pénz a kiskutya árán kívül?
Vagy hogy szokták ezt csinálni?
Köszi a normális válaszokat!
Ha megbízható, híres kennelből szeretnél így kiskutyát, akkor semmi akadálya a repülővel való utaztatásnak.
Igen, ez plusz pénz a kölyök árán felül (nem olcsó, kutyáknak sokkal többe kerül a "jegy", mint az embereknek), de az is számít, hogy honnan jönne. Európán belül lehet számolni egy 80-100 ezer FT-ra.
Én vettem. Vagy valaki kimegy repülővel érte vagy egy futárszolgálatot kell megbízni a kutya szállításával (pl airmax cargo)
Természetesen az utazást a gazda fizeti a kutya árán felül. (érdekes is lenne ha pl az Afrikába eladott kiskutyám 200 ezer forintos utazását én álltam volna)
Viszont általában olcsóbbra jön ki ha valaki kimegy a kutyával vagy a tenyésztő oda-vissza repülőjegyét fizetitek mint a cargo mert ott az utolsó centet is próbálják kisajtolni az emberből.
Ha Európán belüli a szállítás akkor vannak erre szakosodott cégek is ők valamivel olcsóbbak mint a repülős szállítók vagy a netboard kiállítási topicjában is érdeklődhetsz, hogy megy e arrafele valaki
Nem a kérdésre a válasz!
Viszont annyi szerencsétlen kóbor kutya van, hogy venni minek?!Hozzánk bedobtak a telekre egy pár hónapos kiskutyát. Sajnos nem tudjuk normálisan gondját viselni, pénz ,idő és hely híjján!
Csacsi2, második válaszoló vagyok.
Sajnos igaz amit írsz, de akinek esetleg tenyésztési, kiállítási, esetleg munka szándékai vannak, azoknál ez természetes.
Kedves csacsi2!
2 elfogadható alternatíva létezik: menhely (befogadott, mentett) vagy tenyésztő. A kérdező az utóbbit választotta... Örülnünk kéne, hogy nem szaporított, hanem minőségi kiskutyát szeretne. Ha import kutya mellett döntött, akkor valószínűleg céljai vannak vele.
A kérdező
Én úgy gondolom, hogy ha valaki az import kutya mellett dönt, az hosszas utánajárást követően történik. Ha ismeri az illető a vérvonalakat, miért ne vehetne 'látatlanba' kutyát? Több híres kennelben előre le vannak foglalva a kiskutyák, akár másik földrészről is. Ezek az emberek se látják mindannyian a kutyák szüleit.
A kérdezőnek válaszolva: Neked kell fizetned az utazási költségéket a kiskutya árán felül. Az Airmax cargo-ról hallottam, hogy jók, többen mondták, hogy jók a tapasztalataik velük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!