Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Segítség! A szuka kutyám...

Segítség! A szuka kutyám állandóan kutyaszarba hembereg! Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Van egy 6 éves dalmata kutyám, én neveltem, tanítottam kiskorától fogva, nagyon engedelmes, szinte már a gondolataimban olvas. Nagyon szeretünk együtt sétálni a természetben, erdőben, vízparton. Sosem megy tőlem távolabbra 10 méternél és ha megállok egyből visszajön hozzám. Nem szalad el ha vissza akarom tenni rá a pórázt, sőt, ha megcsörgetem odajön , hogy rátegyem. Szóval mindenben nagyon engedelmes egy dolgot kivéve. Ha kiszagol egy adag friss kutyakakit, abba egyből belehentereg, teljesen összekeni vele a pofáját és az oldalát is. Hiába szólok rá, mintha meg sem hallaná. Jelképesen oda szoktam csapni neki a póráz végével, olynakor észreveszi magát de általában addigra már késő, mert teljesen összekente magát. Ilyenkor hetekig nem tudok vele kimenni az utcára mert bűzlik, mint egy nyilvános wc. Egyszerűen nem értem miért csinálja :( Hogyan szokathatnám le erről?
2009. jún. 6. 13:50
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Ez egy ösztön, kinevelni szerintem nagyon nehéz.

Azért hempereg bele( ha dögöt találna az erdőben abba is felefetrengene) mert ragadozó lévén így rejti el a saját szagát a préda elől, a farkasok és más vadonélő kutyafélék mindig ezt csinálják.

2009. jún. 6. 13:54
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Azt nem tudom, h lehetne erről leszokatni de ez ösztönös nála, azért csinálja h más állatok ne érezzék a szagát amikor "vadászik ". Szal ez ilyen vadászösztön
2009. jún. 6. 13:55
 3/5 A kérdező kommentje:
dehát ő mégcsak nem is olyan vadászkutya fajta :( tudtommal azért tenyésztették ki, hogy úrikisasszonyokat kísérjen, mikor kocsikáznak vagy lovagolnak....
2009. jún. 6. 13:57
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

kutya, tehát ragadozó...az ösztönök bármikor előtörhetnek belőle, és nem csak a vadászkutyák csinálják ezt...

Talán egy kutyasulis szakembert kéne megkérdezni.

(am első hozzászólo vagyok)

2009. jún. 6. 14:04
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
Hagyod rászáradni, és megvárod, amíg lekopik, és nem mentek ki hetekig? Miért nem törölgeted le egy nedves ruhával, és akkor tudtok menni másnap is sétálni, és nem is lesz büdös... ???
2009. jún. 6. 15:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!