Miért sznobozzák le azokat, akik törzskönnyvel vesznek kutyát, és nem 10-20 ezerért bizonytalan háttérel rendelkező "óccsó" kutyát? (menhelyeket ne keverjük bele, köszi! )
én ugyan nem sznobozok le ezért senkit, de én egy kutyát azért veszek meg, mert belopja magát a szívembe. én egy társat keresek és ebben szerintem egyáltalán nem mérvadó az, hogy van-e pedigréje vagy sem.
persze ha egyszer sok pénzem lesz, akkor veszek egy akitát is. :)
Engem még soha nem sznoboztak le.
(2 nagyon drága, törzskönyves kutya, és egy keverék)
Utolsó, van 2 jó hírem.
1. Nem kötelező kutyát venni.
2. Menhelyről is lehet örökbefogadni, ha valakinek csak egy kutya kell...
nekem nincs gondom azokkal,akik törzsköny nélkül,hobbi vagy rendes szaporítótól veszik a kutyát pár 10ezerért,csak,hogy ezeket a kutyákat hobbi célra veszik,és a vásárlás után hirtelen mindenki fialtatni/fedeztetni akarja..márpedig ezeket a kutyákat nem kéne..
oké,vegyen törzskönyv nélküli kutyát,de aztán ne szaporítsa..
előző vagyok,a kutyám 35ezer volt,nincs törzskönyve,csakhogy ivartalanított,ezt kéne csinálni minden hobbi kutyával..
amikor vettük még nem voltam tisztában a tenyésztő,szaporító közötti különbséggel,a már tuti gyűjtenék és egy tenyésztőtől vennék kutyát,vagy örökbefogadnék..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!