Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » 4 honapos staffordshire...

4 honapos staffordshire kutyamnak hany kilonak kellene most lennie?

Figyelt kérdés
most 9 kilo.nagyyon sokat eszik ezert kerdem hogy normalis e a sulya,nekem vekonynak latszik
2012. febr. 20. 17:11
1 2
 11/15 compactegon ***** válasza:

de főzhetsz is neki, persze :)

mi pro plan athletic large puppy-val ettettük 14-15 hónapos koráig, aztán átváltottunk acana felnőtt tápra.

de az ebédmaradékot megkapja (ha nem túl fűszeres), illetve heti 1-2x főtt tojást, rizst, répát kap, vagy keverjük atápjába.

2012. febr. 25. 10:42
 12/15 anonim ***** válasza:

Nincs mit. Ha túl sok bélgáza van az lehet a táptól illetve attól is hogy habzsolva eszik, ezáltal sok levegőt nyel. Ha tényleg gyorsan eszik, akkor kipróbálhatod azt, hogy mielőtt odaadod neki a tápot, öntesz rá annyi vizet, hogy ellepje, nem kell áztatgatni, adhatod is neki. Ez valamennyire lelassítja őket. Adhatsz a táp mellé nyugodtan házikosztot is, de nem mindegy mit. Csöves csirke és egyéb szárnyas csontokat ne kapjon, mert szilánkosan törik és akár ki is lukaszthatja a belét. A fűszeres ételek (pörkölt, töltött paprika...) sem tesznek túl jót neki, de ha van egy kis maradék azért azt megkaphatja. A tápváltásra meg vigyázz, ne hirtelen történjen, legalább 3-4napig add egyszerre a régi és az új tápot összekeverve, úgy hogy eleinte pl 2/3 régi táp 1/3 új és fokozatosan cserélődjenek az arányok.

A susa tápokról érdemes a forgalmazónál érdeklődni, hogy a közeletekben hol lehet kapni, a brit az allati.com-on most nagyon jó árban van és a zoofast.hu-n is találsz jó tápokat viszonylag olcsón (josera, arion premium puppy...). Ezeken kívül persze még van sok jó táp és webáruház is.

2012. febr. 25. 10:54
 13/15 A kérdező kommentje:
koszi megegyszer.minden nap kiviszem setalni kb 1-masfel orat azon kivul ki engedem a kertbe 5-6-szor.ma a parton volt egy pumi fele kutya.elengedtem,jatszadoztak ez volt az elso alkalom.(ettol a kutyatol nem feltem hogy bantani fogja az enyemet)amikor nagy nehezen meg tudtam fognia kutyam,mivel nem hallgatot amikor hivtam,meg porazon is jatszott vele es eggyik pillanatrol a masikra elkapta a masik kutya nyakat,az szegeny csak nyuszitet,alig birtam leszedni rola.szerintem ez nem normalis.figyeltem vegig es masik kutya nem csinalt neki semmit o meg megtamadta.lehet csak probara akarta tenni?mivel elosszor jatszott mas kutyaval?kutyiskolaba csak 6 honapossan szeretnem vinni
2012. febr. 25. 18:35
 14/15 anonim ***** válasza:

Ezeket a kutyákat ha lehet minél hamarabb szocializálni kell, próbáld meg minél többet kutyás közösségbe járatni, hogy megszokja a többi kutyát és megtanulja a fajtársaival való helyes kommunikációt. Lehet hogy csak játékból csinálta, (nálunk az oviban van egy hasonló amstaff, a játék hevében elkapja a másik kutya nyakörvét, leszorítja a földre és azt cibálja rajta), de lehet, hogy dominálni akart. A behívást tanítsd meg neki rendesen, gyakoroljátok sokat, anélkül ne is nagyon engedd el pórázról szabad területen, nehogy valami baleset érje.

Ha lehet már most vidd el inkább oviba, nem kell a legdrágábba, egy egyszerű kutyaoviban is ugyanúgy segítenek a szocializációban, mint akár egy új felfogású drága kutyaiskolában. Ott elkezditek megtanulni az alapokat is: ül, fekszik, behívás... valamint megtanul rendesen kommunikálni a többi kutyával. És persze ha bármi problémád lenne akkor segítenek megkeresni a megoldást rá. Szerintem ez még fontosabb is, mint az iskola, hiszen ha további terveid nincsenek is vele, az itt megszerzett tudásra tudsz már magadtól is építeni. De minél később szocializálódik, annál nehezebb lesz főleg neked.

2012. febr. 25. 20:13
 15/15 A kérdező kommentje:
kutyaovi nincs nalunk.szoval marad a sula 2 honap mulva.e azert koszi a valaszt.:)) prbalom tanitani.de nagyon kemenyfeju kislany :D viszont imadja az embereket.amint lat valami idengent mar at valt nyalogepre.mindegy neki ki az.:)) remelem ilyen is marad.
2012. febr. 26. 15:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!