Hol és milyen csontot vegyek a kutyámnak?
4 hónapos havanese és szeretnék neki csontot adni, de nem tudom, hogy milyet keressek. Ennyi idősen egyáltalán adhatok neki? Tudom, hogy csirkecsontot nem szabad adni, de itt megáll a tudomány.:) Sparban vehetek neki, vagy inkább henteshez menjek? Vagy teljesen mindegy?
Lehet buta kérdés, de inkább kérdezek, minthogy a tudatlanságom miatt ártsak a kutyának.
Vehetsz a Fressnapfban is lezacskózott, csírátlanított disznó- vagy marhacsontot jó drágáért, de hentesnél ugyanúgy kapsz. A legfontosabb, hogy alaposan meg kell főzni, mert a nyers sertéscsonttól halálos betegséget kaphatnak.
4 hónaposan nem garantált, hogy azonnal megbirkózik vele, főleg nem egy marhalábszárral :) de kapni pl. sertésfület, marhainat meg hasonlókat, azon ugyanolyan jól elnyámmog, edzi a fogait meg a rágóizmát, és legalább egy súlycsoportban vannak.
Nekem is hasonló méretű kutyám van, igaz ő már idősebb. Én 2 féle csontot szoktam neki adni, vagy sertés lapockát, vagy velőscsontot. Hentesnél szoktam "venni" (mindig ingyen adják, mert amúgy kidobnák)
3-4 hetente adok neki egyet, sima vízben főzöm kb egy órát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!