Melyik kutya nevelhető a legkönnyebben?
Köszönöm.
Ma sétáltam a parkban, és találkoztam egy gazdival akinek a kutyája nyakörvén valami kb. 3x3 cm-es dolog volt. Megkérdeztem mi az, és azt mondta, hogy valami elektromos jelzést küld a kutyának. Ilyet hol lehet beszerezni, ill. ez mennyire megbízható? Mennyibe kerül egy ilyen?
A könnyen taníthatók közé tartozik pl. a német juhász, a dobermann, a retrieverek, a vizslák stb. De attól, hogy egy kutya német juhász, még nincs rá garancia, hogy pöccintésre reagálni fog! Ez már rajtad múlik. A lényeg, hogy egészen kicsi (8hetes) kortól, nagyon következetesen neveld a kutyádat, és ha valamire utasítod, követeld is meg, hogy végrehajtsa. Ez megoldható erőszakmentesen is, sőt ma már ezek a módszerek számítanak korszerűnek: a klikker, a tükör-módszer meg társaik. A kutyák hamarabb tanulnak a dicséretből, mint a büntetésből.
Tehát a csodatechnika lényege a türelem és a következetesség. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!