Milyen kutya a német dog?
Ezek érdekelnének.
Táplálék igény naponta?
Mozgás?
Jellem?
viselkedése emberek,állatok iránt.Előre is köszönöm.
Én ugyan annyira nem ismerem, egy régi ismerősömnek volt, annyit tudok, hogy elég szép mennyiséget elfogyasztott kajából, és ha sétáltatták, akkor inkább ő sétáltatta a gazdáit, szinte megfékezhetetlen volt...persze ez lehet nevelési hiba és az erő hiánya...
Találtam neked egy linket: [link]
Szia!
A mi dogunk 6 éves múlt.
2 éves koráig napi 2 vitamint, és napi 1 szem porcerősítő gyógyszert kapott. Acana tápot kapott, kb 1 hónapig volt elég 15 kg. Ezenkívül kapott még ebédet is. Nekünk azt mondta az állatorvos, hogy a napi adagot 2 részletbe kapja meg. A mai napig is így kapja.
Mozgásigénye hatalmas. Nagyon szeret játszani, focizni, kergetőzni. Habár azt óvatosan kell, mert nem tudja hol a határ.
Jelleme? Imádnivaló. A miénk kicsit félős, de már a termete meg a hangja megteszi a magáét. Ha vandég jön mi mindig megkötjük, ezt nagyon nem díjazza. Minden állatot megkerget és megmorog, megugat a kapun belülről. Eddig 1 kutyával találkozott szemtől-szembe, egy kb 10 kilós keverék kutyussal. Szegény gyagyásom végignézte csorgó pofával, ahohgy a másik megette a vacsoráját.
Szia! A német dog egy 80 kilós öleb. Békés, jámbor, imádnivaló, birkatürelmű jószág. Napi 2x kell valóban etetni, ha lehet, prémiumtáppal, abból kevesebb kell, nem terheli meg nagyon a gyomrát, kisebb a gyomorcsavarodás esélye, és lényegesen kevesebbet kakál, ami nem utolsó szempont egy ekkora kutyánál:-)
Izületeire kell nagyon figyelni, ridegtartásra egyáltalán nem ajánlanám, csak fűthető kutyaházzal, vagy garázsban alvással, de az se legyen hideg.
Sajnos jóval kevesebbet élnek, mint a kisebb testű kutyák.
A fiamé 7 évesen ment el, 2 hónapja.
Üdv.
Második vagyok.
Az első 2 év a nagyon fontos a fejlődősében. Ilyenkor kell neki a jó táp, és a csont és porcerősítők. Acana tápot kapott a mi Zeuszunk 4 éves koráig, azóta csak a TG-t hajlandó megenni.
Amúgy igen, egy 80 kilós imádnivaló öleb. :)
Nos porcerősítők elfelejtve.Ekkora kutyának nem szabad mert
a modern tápok már tartalmazzák a kellő mennyiséget,és csak
csont-izület elfajuláshoz vezetnek.Ha valaki aki már tenyésztett nagytestű fajtát mégis ajánlja akkor valszeg forgalmazó.Ha nem ismered a fajtát NE TENYÉSZD!!!!!!
Arról nem is beszélve hogy a tenyésztés nem abból áll hogy megveszem etetem és ráeresztem a kant.Versenyek hétről hétre.Ráadásul ebben az országban nem szabad nagytestű kutyát tenyészteni mert tele vannak a menhelyek fajtiszta kutyákkal.A felelős állattartást még tanulni kell a magyaroknak.
Gyönyörű állatok !Egy ekkora termetű kutya tenyésztése,különösen bonyolult ,és IGEN KÖLTSÉGES !!!
komolyan foglalkozva vele , cc: 1-1,5 000 000.-ft mire a kiskutyák eladó sorba kerülnek,
a szülők ára , versenyeztetése, díjjak összeszedése .
a táplálásuk 2-3 db kutya . állatorvosi költségek ,stb
helyigény .ha ezek megvannak kb: 3 év , akkor , esetleg akkor , mehet a tenyésztés ( és nem szaporítás )
vagy, veszel 1 kant+ minimum 2 szukát, pedigrével, meg mindennel , felnőtt állapotban !!
na ,akkor leszel tenyésztő, talán .
nagy kutya = nagy pénz ( neked kerül sokba ) !!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!