Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Milyen kutya a német dog?

Milyen kutya a német dog?

Figyelt kérdés

Ezek érdekelnének.

Táplálék igény naponta?

Mozgás?

Jellem?

viselkedése emberek,állatok iránt.Előre is köszönöm.

2009. jún. 4. 21:35
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:

Én ugyan annyira nem ismerem, egy régi ismerősömnek volt, annyit tudok, hogy elég szép mennyiséget elfogyasztott kajából, és ha sétáltatták, akkor inkább ő sétáltatta a gazdáit, szinte megfékezhetetlen volt...persze ez lehet nevelési hiba és az erő hiánya...

Találtam neked egy linket: [link]

2009. jún. 4. 21:47
 2/15 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

A mi dogunk 6 éves múlt.

2 éves koráig napi 2 vitamint, és napi 1 szem porcerősítő gyógyszert kapott. Acana tápot kapott, kb 1 hónapig volt elég 15 kg. Ezenkívül kapott még ebédet is. Nekünk azt mondta az állatorvos, hogy a napi adagot 2 részletbe kapja meg. A mai napig is így kapja.

Mozgásigénye hatalmas. Nagyon szeret játszani, focizni, kergetőzni. Habár azt óvatosan kell, mert nem tudja hol a határ.

Jelleme? Imádnivaló. A miénk kicsit félős, de már a termete meg a hangja megteszi a magáét. Ha vandég jön mi mindig megkötjük, ezt nagyon nem díjazza. Minden állatot megkerget és megmorog, megugat a kapun belülről. Eddig 1 kutyával találkozott szemtől-szembe, egy kb 10 kilós keverék kutyussal. Szegény gyagyásom végignézte csorgó pofával, ahohgy a másik megette a vacsoráját.

2009. jún. 4. 21:48
 3/15 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat.Anyukámmal szeretnénk ilyen kutyákat tenyészteni.NEM szaporítani.A szülőket jól megnéznénk és a helyet is ahonnan majd vesszük.Nagyon szeretnénk legalább egy ilyen kutyát még ha nem is tenyésztenénk.Már én is sok mindent olvastam róla.Csak gondoltam itt is megkérdezem:D
2009. jún. 4. 21:58
 4/15 A kérdező kommentje:
Ja és még annyit,hogy engem a hatalmas termetével vett le a lábamról.Nem a szó szoros értelmében.xd
2009. jún. 4. 22:04
 5/15 anonim ***** válasza:

Szia! A német dog egy 80 kilós öleb. Békés, jámbor, imádnivaló, birkatürelmű jószág. Napi 2x kell valóban etetni, ha lehet, prémiumtáppal, abból kevesebb kell, nem terheli meg nagyon a gyomrát, kisebb a gyomorcsavarodás esélye, és lényegesen kevesebbet kakál, ami nem utolsó szempont egy ekkora kutyánál:-)

Izületeire kell nagyon figyelni, ridegtartásra egyáltalán nem ajánlanám, csak fűthető kutyaházzal, vagy garázsban alvással, de az se legyen hideg.

Sajnos jóval kevesebbet élnek, mint a kisebb testű kutyák.

A fiamé 7 évesen ment el, 2 hónapja.

Üdv.

2009. jún. 4. 22:11
 6/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen.Mi az Acanára gondoltunk.
2009. jún. 4. 22:20
 7/15 anonim ***** válasza:

Második vagyok.

Az első 2 év a nagyon fontos a fejlődősében. Ilyenkor kell neki a jó táp, és a csont és porcerősítők. Acana tápot kapott a mi Zeuszunk 4 éves koráig, azóta csak a TG-t hajlandó megenni.

Amúgy igen, egy 80 kilós imádnivaló öleb. :)

2009. jún. 4. 22:31
 8/15 anonim ***** válasza:

Nos porcerősítők elfelejtve.Ekkora kutyának nem szabad mert

a modern tápok már tartalmazzák a kellő mennyiséget,és csak

csont-izület elfajuláshoz vezetnek.Ha valaki aki már tenyésztett nagytestű fajtát mégis ajánlja akkor valszeg forgalmazó.Ha nem ismered a fajtát NE TENYÉSZD!!!!!!

Arról nem is beszélve hogy a tenyésztés nem abból áll hogy megveszem etetem és ráeresztem a kant.Versenyek hétről hétre.Ráadásul ebben az országban nem szabad nagytestű kutyát tenyészteni mert tele vannak a menhelyek fajtiszta kutyákkal.A felelős állattartást még tanulni kell a magyaroknak.

2009. jún. 5. 02:42
 9/15 anonim ***** válasza:

Gyönyörű állatok !Egy ekkora termetű kutya tenyésztése,különösen bonyolult ,és IGEN KÖLTSÉGES !!!

komolyan foglalkozva vele , cc: 1-1,5 000 000.-ft mire a kiskutyák eladó sorba kerülnek,

a szülők ára , versenyeztetése, díjjak összeszedése .

a táplálásuk 2-3 db kutya . állatorvosi költségek ,stb

helyigény .ha ezek megvannak kb: 3 év , akkor , esetleg akkor , mehet a tenyésztés ( és nem szaporítás )

vagy, veszel 1 kant+ minimum 2 szukát, pedigrével, meg mindennel , felnőtt állapotban !!

na ,akkor leszel tenyésztő, talán .

nagy kutya = nagy pénz ( neked kerül sokba ) !!

2009. jún. 5. 10:19
 10/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Nem szabad nagy testű kutyákat tenyészteni?Nem szaporítani akarom őket.Folyamatoson járunk kutyakiállításokra is és ott is tudakolózok.
2009. jún. 5. 20:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!