Az angol bullterrier mennyire jó házőrző?
A bullterrier igazi házőrző egyéniség. Ha normálisan nevelik, akkor nem fogad el semmit, és rendesen őrzi a területet. Ez a kutya amit leírtál, ez éhezik a szeretetre, a simogatásra, ezért engedi a megérintést. Amúgy kezes jószágok, de idegennel lehetne vadabb is
egy amstaffos
Az az igazság szerintem, hogy alapból minden kutyára igaz, hogy olyan lesz amilyennek nevelik. Igaz minden fajtának megvan a maga habitusa de mindegyik lehet kezes, barátságos fajtától függetlenül.
Láttam már halál nyugis, békés, jól szocializált-nevelt pitbullt de találkoztam már idegbeteg, harapós csivavával is. Végül is akárhogy is döntesz az a lényeg olvass utána a kiválasztott fajtának, és ne sajnáld elvinni egy kutya iskolába. Csak a neveléseden múlik milyen kutya lesz belőle. Lehet, hogy ha az a kutya, amit láttál valami vademberhez került volna már régen leszedte volna néhány ember kezét.
A bullyt nem házőrzésre tervezték. Némelyikben megvan rá a hajlam, a többiben meg nincs.
Egyébként egy bármilyen vadul ugató kutyát is meg lehet mérgezni, csak nem kézből kell adni azt a mérget, hanem virslivel és a kerítésen átdobva, szóval ettől ne féltsd, vagy legalábbis ne a barátságossága miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!