Kutyám állandóan ugat éjjel . Hogy tudnám leszoktatni? Nem lehet tőle nyugodtan lenni.
Én még régen, mikor nem volt ilyen falkavezér mizéria, úgy oldottam meg, hogy minden alkalommal ha ugatott kiszaladtam, ijesztően viselkedtem, vagy seprűvel szaladgáltam, és megkergettem a kutyámat. Persze sohasem bántottam, vagy ütöttem meg, de ráijesztetettem. Így nagyon gyorsan megtanulta, hogy ha ok nélkül ugat, akkor a gazdi hülyén viselkedik.
Ma már máshogy csinálom, ami sokkal hatásosabb. Valami zörgőset ledobok mellé, vagy odamegyek a kerítéshez, és elzavarom. Ha nem megy arrébb, vagy tovább ugat ,akkor megbököm egy picit. Ez beválik, már csak nagyon ritkán kell alkalmazni. Tudatom, hogy a kerítés az enyém, és én vigyázok a házra, nem az ő dolga. Nálunk éjszaka bent alszanak, így éjjel nem kell kergetnem őket.
mi lenne ha elkezdenél foglalkozni a kutyával, nevelés, szocializáció, séta...?
mi alapján vannak elvárásaid ha csak ki van rakva szerencsétlen egy ingerszegény környezetbe?
és, ha a stressz miatt ugat éjjel ?? esetleg kis rágcsálók mászkálnak a környéken ???
egy terrier mindig terrier !!:)
a vizzel leöntés pedig működik !!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!