Miért vállalnak kutyát úgy az emberek, hogy fingjuk nincs a kutyanevelésről?
Nyilván nem azt mondom, hogy csak képzett szakemberek vegyenek kutyát, de egyesek olyan alapvető dolgokkal nincsenek tisztában, hogy hihetetlen.
Aztán persze itt teszik fel a hülyébbnél hülyébb kérdéseket.
Miért van ez?
Látom sikerült leszűrnöd a lényeget Kedves utolsó! :)
Amúgy sajnos nem emlékszem, hogy hány éves voltam amikor tamagocsijuk lett az osztálytársaimnak. Nekem ugyanis nem volt. Tudod én inkább a kutyáinkkal játszottam, mint a virtuális kis barátommal. :) De örülök, hogy kijavítottad a pontatlanságom. Remélem így már mindenki számára érthető, hogy mire gondoltam.
Javaslom nektek, hogy olvassatok bele a gyereknevelés témakörbe és már meg sem fogtok lepődni.:) Szörnyen felelőtlenek az emberek és ha gyereket is nyakra főre csinálnak úgy, hogy kb azt tudják, hogy van egy feje meg végtagjai és itt megáll a tudomány, akkor miért csodálkozunk a kutyatartókon?:)
Persze értem én a problémát, én is fél évet csak olvasással töltöttem mielőtt kiválasztottam és megvettem a kutyámat, de azért közel sem olyan hatalmas felelősség, mint egy gyerek vállalása. Mégsem veszik a fáradtságot az emberek arra sem, hogy ha egy emberi lényt fogad a családba, akkor legalább annyinak utánajár, hogy hogyan kell ellátni szerencsétlent. Ezek után én már nem csodálkoztam az itt feltett kérdéseken. Egyszerűen felelőtlenek és buták az emberek, ami nem igen fog megváltozni a közeljövőben sajnos.:(
Én is sok mindent nem tudtam és még most sem tudok, de a lehetőségeimhez képest úgy érzem minden tőlem telhetőt megteszek és láss csodát, a kutyám 4 hónaposan nem idegbeteg, nem harapdál, szobatiszta és nekem is első kutyám.:) Szóval annyira tényleg nem kellene megerőltetnie magukat az embereknek, mert én is ritka lusta ember vagyok. Ja és a kutyaoviban is csak dicsérik, hogy milyen jól szocializált kutyus.:)
A legnagyobb baj ezekkel a kutyatartókkal, hogy köztünk élnek. Sajnos én is találkoztam már a kutyusommal nem egy olyan kutyával és gazdival, akik nagyon szocializálatlanok voltak (nem véletlen a többes szám) és engem harapott meg a kutya, mikor a sajátomat védtem, a gazdája meg csak állt 10 méterre és kiabált a kutyájának... És ez a gazdi és társai keltik rossz hírét egy olyan párnak, akiknek 2 nagy pulija van, csak mert a puli rávakkantott a kutyájára. De az a legszomorúbb, hogy ezeket a pulisokat már kiközösítették, mert elterjedt róluk a pletyka és mindenki elhiszi. Kb. csak az én kutyám játszik velük, de érdekes módon soha nem bántották, pedig elég szembetűnő a méretbeli különbség. Tehát ebben is megmutatkozik az emberek butasága. Egyszerűen ilyen világban élünk, ahol mindenki okosabb a másiknál, de ha a kutyája mindenkinek nekimegy, akkor széttárja a karjait, hogy pedig ő mindent jól csinált és biztos elmebeteg a kutya.
Bocsi, hogy hosszúra sikerült, de ez kikívánkozott!:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!