Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miért vállalnak kutyát úgy az...

Miért vállalnak kutyát úgy az emberek, hogy fingjuk nincs a kutyanevelésről?

Figyelt kérdés

Nyilván nem azt mondom, hogy csak képzett szakemberek vegyenek kutyát, de egyesek olyan alapvető dolgokkal nincsenek tisztában, hogy hihetetlen.

Aztán persze itt teszik fel a hülyébbnél hülyébb kérdéseket.

Miért van ez?

2012. febr. 15. 17:27
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

Látom sikerült leszűrnöd a lényeget Kedves utolsó! :)

Amúgy sajnos nem emlékszem, hogy hány éves voltam amikor tamagocsijuk lett az osztálytársaimnak. Nekem ugyanis nem volt. Tudod én inkább a kutyáinkkal játszottam, mint a virtuális kis barátommal. :) De örülök, hogy kijavítottad a pontatlanságom. Remélem így már mindenki számára érthető, hogy mire gondoltam.

2012. febr. 15. 18:33
 12/19 Akiteki ***** válasza:
100%
Nálunk a tamagocsi kimaradt. Kértek a gyerekeim, de mondtam, hogy van két kutyánk, lehet őket sétáltatni. A vacsorát is adhatják nekik.
2012. febr. 15. 18:46
 13/19 anonim ***** válasza:
100%
Kb. két napja van egy másik kérdező, hogy miért hiszik azt a tenyésztők, meg a normális emberek, hogy csak a tk.s kutya kutya. Be akarják magyarázni, hogy ők Buksikát meg Blökit összeengedik, és 1. osztályú kiskutyákat "tenyésztenek" olcsón, mert a csúnya tenyésztő felveri az árakat, hogy a szegény embernek ne lehessen kutyája. Közben azt sem tudja, melyik a kutya eleje. Fáj a fejem a marhaságoktól. És egy másik helyen meg SOS kérdést ír, hogy vérzik a kutya, jaj mit csináljon, meg hogy megette Blöki a szomszéd gyereket. Szerintem ezeket az embereket kellene ivartalanítani, és nemhogy kutyát nem adnék neki, növényt nem engednék neki tartani. Tudatosítani kellene az emberekben, hogy kutyát csak felelősen szabad tartani, érteni is kellene hozzájuk, ők nem emberek, más igényeik vannak, mint nekünk. Nem hajlandóak elfogadni olyan véleményt, ami nem egyezik az övékkel. Nem vagyunk egyformák, de nagyon nem. Egyvalamire rájöttem: nem akarom megérteni őket, ezért folyton le is pontoznak, de lesz@rom.
2012. febr. 15. 19:43
 14/19 A kérdező kommentje:
2012. febr. 15. 20:24
 15/19 Akiteki ***** válasza:
De már megérkezett a következő pelenkás is.
2012. febr. 15. 20:33
 16/19 anonim ***** válasza:
Amikor először erre az oldalra tévedtem és elolvastam pár kérdést, percekig ültem némán és csak hüledeztem... egyszerűen nem hittem el, hogy létezik ilyen... Van pár kérdés, ami kive
2012. febr. 15. 22:34
 17/19 anonim ***** válasza:
100%

Javaslom nektek, hogy olvassatok bele a gyereknevelés témakörbe és már meg sem fogtok lepődni.:) Szörnyen felelőtlenek az emberek és ha gyereket is nyakra főre csinálnak úgy, hogy kb azt tudják, hogy van egy feje meg végtagjai és itt megáll a tudomány, akkor miért csodálkozunk a kutyatartókon?:)

Persze értem én a problémát, én is fél évet csak olvasással töltöttem mielőtt kiválasztottam és megvettem a kutyámat, de azért közel sem olyan hatalmas felelősség, mint egy gyerek vállalása. Mégsem veszik a fáradtságot az emberek arra sem, hogy ha egy emberi lényt fogad a családba, akkor legalább annyinak utánajár, hogy hogyan kell ellátni szerencsétlent. Ezek után én már nem csodálkoztam az itt feltett kérdéseken. Egyszerűen felelőtlenek és buták az emberek, ami nem igen fog megváltozni a közeljövőben sajnos.:(

Én is sok mindent nem tudtam és még most sem tudok, de a lehetőségeimhez képest úgy érzem minden tőlem telhetőt megteszek és láss csodát, a kutyám 4 hónaposan nem idegbeteg, nem harapdál, szobatiszta és nekem is első kutyám.:) Szóval annyira tényleg nem kellene megerőltetnie magukat az embereknek, mert én is ritka lusta ember vagyok. Ja és a kutyaoviban is csak dicsérik, hogy milyen jól szocializált kutyus.:)

A legnagyobb baj ezekkel a kutyatartókkal, hogy köztünk élnek. Sajnos én is találkoztam már a kutyusommal nem egy olyan kutyával és gazdival, akik nagyon szocializálatlanok voltak (nem véletlen a többes szám) és engem harapott meg a kutya, mikor a sajátomat védtem, a gazdája meg csak állt 10 méterre és kiabált a kutyájának... És ez a gazdi és társai keltik rossz hírét egy olyan párnak, akiknek 2 nagy pulija van, csak mert a puli rávakkantott a kutyájára. De az a legszomorúbb, hogy ezeket a pulisokat már kiközösítették, mert elterjedt róluk a pletyka és mindenki elhiszi. Kb. csak az én kutyám játszik velük, de érdekes módon soha nem bántották, pedig elég szembetűnő a méretbeli különbség. Tehát ebben is megmutatkozik az emberek butasága. Egyszerűen ilyen világban élünk, ahol mindenki okosabb a másiknál, de ha a kutyája mindenkinek nekimegy, akkor széttárja a karjait, hogy pedig ő mindent jól csinált és biztos elmebeteg a kutya.

Bocsi, hogy hosszúra sikerült, de ez kikívánkozott!:D

2012. febr. 16. 09:58
 18/19 Akiteki ***** válasza:
Én csak a macskásba néztem bele néha, de az is szörnyű. Pedig mennyivel egyszerűbb egy macskát tartani.
2012. febr. 16. 11:02
 19/19 anonim ***** válasza:
Nem tudom,szerintem azt hiszik gyerekjáték.Lehet azt,hogy a kutyanevelés csak abból áll,hogy simogatod,eteted,és itatod a kutyát.Pedig ez nem ennyiből áll.Sokkal összetettebb és komolyabb munka.És ezzel szegény kutyát büntetik.Ráadásul nem hisznek a kutyákhoz értő emberek tanácsában,néha még ki is oktatják azt.
2012. ápr. 23. 16:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!