Cane corso tulajdonosok! Valaki kötött a kutyájára biztosítást? Ha igen hol?
Én is csak az Aegonnál tudok kisállat biztosítást.
Valószínűleg azért nem vállalják mert ""veszélyes fajta"", vagyis nagyobb kockázatot jelent számukra, nagyobb valószínűséggel éri baj, tehát nagyobb valószínűséggel kell fizetniük.
Ha sehol nem tudsz kötni rá csinálhatod úgy is, hogy egy előre meghatározott összeget félreteszel minden hónapban a kutyára, így lesz mihez nyúlni ha baj éri, beteg lesz. Tulajdonképpen a biztosítás is ugyan így működik.
Azért van lista: Mert ha valaki vesz egy pit-bullt és harcra veszi, és netán elpuszutlna vagy akármi akkor ne a kutyából húzzon hasznot, nem hiába a harci kutyák vannak felsorolva!
Sajnos sokan még mindig illegálisan csinálják.
Nem úgy értettem. Tudod, ezek a besorolások csak sztereotípiák. Elhiszem hogy a te kutyád szelíd, de a biztosító szempontjából sajnos túl magas kockázatú fajtába tartozik. Ennek nyilván van statisztikai alapja, de mivel nem tudják egyedenként elbírálni a kockázatot így muszáj kompletten kizárni az adott fajták összes egyedét.
Amúgy ha nem lenne törzskönyves szerintem keverékként meg lehetne rá kötni, de csak akkor ha az oltási könyvében és minden orvosi iratán is keverék van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!