SEGÍTSÉG! 3 hónapos havanese kutyám nem hallgat semmire. Mit csináljak vele?
17:53
már ne is haragudj. ebből is látszik,h annyira nem vetted a fáradtságot,h normálisan végig olvasd. nekem biztos több kutyám volt,mint Neked,mivel mint írtam anyám ,sőt nagyapám is állattenyésztő.Am. köszi kérdésed,minden kutyám nagyon jól nevelt, egyébként agility kutya volt. lehet,h most 12 hetes kutyám van, de előtte is voltak kutyáim. amikor olyan baromságokat olvasok,mint amiket egyesek írnak,már tudom,h miért van annyi rosszul szocializált állat. Aki azt írja,h kiabáljon, újsággal verje, meg földre szorítással nevelje a szerencsétlen kutyát..hát nem is tudom.Mondjuk harapdálni nem fogja,meg szeretni se ,viszont majd félni fog. állatorvosnak/védőnek vagy aki kicsit is szereti a kutyáját meg ne mond,h így "neveled" a sajátod.T Az ilyen embereknek nem való állat,és nem is állnak készen arra,h bármiért felelősséget vállaljanak. Ha gyereke lesz és sír vagy bepisil,majd azt is így neveli? Hihetetlen. Egyébként elismerem,h rosszul fogalmaztam. Aki azt írta,h simizze,meg legyen Vele türelmes,annak igaza van,és Tőlük itt elnézést is kérek.
Szerintem nem igazán tudod kivel beszélsz ilyen minősíthetetlen hangnemben, 8 éve tartok kutyát, a mostani kutyám 1 évesen letette a terápiás kutya vizsgát, had ne kelljen ecsetelnem mennyire nem egyszerű a vizsga és milyen szoros kutya-gazda kapcsolatot igényel. De biztosan utál a kutyám, mert kamasz korában egyszer-kétszer lenyomtam a földre, ha valami olyat csinált, amit egy terápiás kutya nem engedhet meg magának és biztos szar gazda vagyok.
Attól, hogy a szüleim tegyük fel ügyvédek lennének, nem kezdeném el osztani az észt a jogi témakörben, főleg nem más, valóban hozzáértő embereket kritizálni. A szomszéd Mari néni meg 50 éve tart kutyát, mégsem ért hozzá, ugyanúgy, ahogy te sem.
Rokonomék csivavája ugyanígy harapott, ahogy a kérdezőé is, vagy háromszor kellett lenyomnom a földre, azóta odafigyel, hogy még véletlenül se fogjon rá a kezemre, jah és csak zárójelben megjegyezném, hogy a kutya 2 hét nálam töltött idő után jobban örül nekem, mint a saját gazdájának, mert én vagyok az egyetlen, aki nem gyerekként vagy tárgyként, hanem kutyaként kezeli.
Na mindegy nem akartam ebbe belemenni, mert hülyékkel nem szokásom vitatkozni, de azért gondolom leírom, had tanuljon belőle esetleg más is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!