Nyakörv vagy inkább Hám?
ma 21:14
Most komolyan ráfogod a fajtájára, hogy azért nem tudod kezelni?
:D Amúgy semmilyen kert nem helyettesíti a sétát, de te tudod.
nem csak rá fogom nyilván. de mig a régi kutyám megtanult szot fogadni ö nem nagyon.
és tudom hogy nem helyettesiti de van pár betegsége is,pl epilepsziás többek között igy nem szivesen viszem sürün, pláne párzási szezonban. de gondolom ez érthetö.
Ha nekem nagyon pici testű kutyám lenne (pl. csivava) nem biztos, hogy be merném vállalni a nyakörvet, mert annyira nagyon érzékeny a nyakuk, hogy egy erősebb rántástól komoly bajuk eshet. Minden egyéb esetben egyértelműen a nyakörvre voksolok.
Sokkal könnyebben kontrollálható a kutya nyakörvvel, nem kötelező brutálisan rángatni. Hozzá nem értő gazdi mellett a hámos kutya percek alatt megtanul húzni, és nehéz lenevelni róla.
A hám egy tüneti kezelés arra, amikor a kutya már annyira húz, hogy önmagát fojtogatja: nem tudja megnevelni a gazda, hát ad rá hámot. Igenis nevelje meg, és sétáltassa láb mellett, laza pórázon, akkor felőlem akár a farkára is kötheti a pórázt.
Ha már szépen sétál akkor adhatsz rá hámot ha neked jobban tetszik (én kétlem hogy a kutyának kényelmesebb lenne, hiába írják néhányan), de séta tanításához és egyáltalán bármilyen kiképzéshez, korrekcióhoz csakis nyakörv.
Nekünk is van K9 hámunk, nagyon szeretjük, de ha renitenskedik a kutya átkapcsolom a nyakörvre.
Amúgy a hámmal is ugyan úgy vissza lehet szedni a kutyát, hacsak nem kifejezetten hatalmas termetű. A lényeg, hogy nem oldalra, hanem inkább felfelé kell rántani - semmiképp sem hátra.
A nagyon húzós nagytestű kutyákra (is) tökéletes a vékony kiképző nyakörv. Jobban reagálnak rá mint a láncra, mert kisebb a felülete, nem fekszik fel a nyakán, érzékenyebben reagálnak a korrekcióra. A fenti "nevelhetetlen" kutyának is ajánlom kipróbálásra, kétlem hogy ebbe belefekszik: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!