Kitört a kutyám körme. HELP!?
attól függ, mennyire tört ki a körme.
A kutyám 4 éve olyan csúnyán törte ki a körmét, hogy néha emelgette a mellső lábát. Orvoshoz meg azért vittem, mert egyrészt nem volt körömvágó ollónk, másrészt nagyon féltem, hogy belevághatok a sebébe a sima ollóval (és, mert ellenkezett is).
Az orvosnál le kellett fogni a kutyámat, az orvos meg a lábát fogta és óvatosan levágta a körmét, betadinkrémmel fertőtlenítette és befáslizta, mivel havas volt az idő, vigyázni kellett a lábára. Kb. 1500-be került akkoriban.
Ha Neked letörik a körmöd, az is kinő, nem? Ha nem vérzik, vagy nem sántít, akkor ezért tényleg felesleges állatorvoshoz menni.
Bár mindenki szaladna a dokihoz, ha letörik egy köröm, de sokan akkor sem viszik, ha halálán van.
Várj vele holnapig, ha azt látod, hogy csúnya lenne, vérzik, megdagadt, akkor kezelni kell. Minden egyéb esetben csak egy köröm:))
A kutyámnak a mellső mancsain a belső, ötödik körmei kb. fél évente leesnek. Azok nem tudnak kopni, túlnőnek, és emiatt könnyen letörnek.
Beszéltem állatorvossal, azt mondta, hogy tök felesleges lenne leműteni. Még csak nem is vérzik, amikor eltörik. Pár hét alatt pedig kinő az új köröm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!