Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mondanátok nekem jó kis...

Mondanátok nekem jó kis sportos kutyákat, amikkel hosszútávon lehet biciklizni?

Figyelt kérdés
Tehát felülünk a bicóra és akkor 5-10-15 kilométert is lehet menni.
2012. febr. 12. 17:10
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
46%
Juhász kutyákat nem mondanám. Nekik a rendeltetésük a nyáj őrzése volt, nem pedig az állandó futás. Egy komondor nem fog km-t futni. Akkor futnak, ha okuk van rá. A vadász kutyák( vizsla, labrador, goldi, beagle, kopó stb.) Szánhúzók(Husky, malamut)vagy még esetleg némely örző védő, például a dobermann, na ezek alkalmasak rá.
2012. febr. 12. 17:27
 12/21 anonim ***** válasza:
100%

Kedves Előző!

Kérlek ne vedd kioktatásnak, de ne keverd a juhászkutyákat a pásztorkutyákkal. A komondor őrzi a nyájat, de például a border collie, collie, pumi, mudi alkalmasak a hosszabb futásra. Ők a juhászkutyák.

2012. febr. 12. 17:32
 13/21 A kérdező kommentje:
Hmm...a labrador jo lenne. Esetleg valami terrier? Ugytudom ők is ilyen kis energiabombák. Pl airedale?
2012. febr. 12. 17:37
 14/21 Szilvi & Argos ***** válasza:

Kedves 11-es: a pásztorkutya nem egyenlő a juhászkutyával...pásztorkutya a kau, káj, komondor, kuvasz, stb, juhászkutya pedig a mudi, pumi, puli, border collie, kelpie, stb. Utóbbiaknak szükségük is van a rengeteg mozgásra, előbbieknek pedig nagy-nagy szabad térre.

Kedves 12-es válaszolónak köszönöm a "kioktatást"! :)

2012. febr. 12. 18:11
 15/21 anonim ***** válasza:
Vizsla, border collie, de az általad kérdezett airedale is alkalmas lehet.
2012. febr. 12. 18:13
 16/21 anonim ***** válasza:

Jack Russel Terrier. Én ezt a fajtát nagyon tudom ajánlani. Egyik ismerősömnek van, de lefáraszthatatlan. Egy igazi kis energia bomba. Mindig viszik hosszú bicikli túrákra, de még utána is nagyon leven.

Én csak ajánlani tudom!

2012. febr. 12. 18:55
 17/21 anonim ***** válasza:
Én lakásban tartok Huskyt és most is itt alszik a lábamnál. Mikor leviszem kényelmesen el lehet sétáltatni, ne kell rohanni utána...szóval ez inkább génálomány kérdése...
2012. febr. 12. 19:53
 18/21 anonim ***** válasza:
Én a mudit ajánlom, más állattal jól összeszoktathatók, bicikli mellett jól futtathatók, több gazdit, juhászt is ismerek, aki így jár velük. Törzskönyvvel is elég olcsó fajta (papír nélkül amúgy semmilyen fajtát nem szabad venni). A mudimentők oldalán jó leírás van a fajtáról, sok képpel.
2012. febr. 12. 20:09
 19/21 anonim ***** válasza:
Border collie, agár, hirtelen ezek ugrottak be.
2012. febr. 12. 23:31
 20/21 anonim ***** válasza:
100%

malinois, beauceron, pit bull, amstaff, ridgeback, de nézz körül bikejöring versenyeken (vagy keress fotókat, videókat) ami kutyákkal ott indulnak, azok bírják :)

egy jó anatómiájú keverék is kitűnően alkalmas lehet például.

2012. febr. 13. 10:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!