Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Elaltatnátok a kutyátokat, ha...

Elaltatnátok a kutyátokat, ha rátámadna a gyerekre vagy másra a családban?

Figyelt kérdés
2012. febr. 12. 12:59
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
88%
Egyébként ez olyan nevetséges komolyan!! Ha egy gyerek így megver egy másikat, hogy elreped az arccsontja akkor le van zárva annyival, hogy sorry kicsi még a gyerek. Szval nyugodtan verje csak továbbra is a többi gyereket ameddig akarja. Egy kutyát azonnal altassunk el. Szerintem ez igazságtalan. Arról, hogy a kutya agresszív csak az ember tehet. Neki kellene megnevelni. Ahogy a gyereket is. Mindkét esetben a gazdát, szülőt kell felelősségre vonni. Ha a kérdező nem tud bánni a kutyával vagy szakember segítségét kellene kérnie sürgősen, vagy keresni neki egy hozzáértő gazdát. Ennyire egyszerű. Ez meg nevetséges, hogy senki nem mer abban az utcában menni, mert a kutyák miatt terror van. Nem hiszem el, hogy az ilyenek ellen az égvilágon semmit nem lehet tenni. Dühítő az emberek nemtörődömsége.
2012. febr. 12. 15:49
 12/21 anonim ***** válasza:
28%
Érdekes most mindenki azt írja, hogy a gazdi a hibás, meg kell nevelni a kutyát, mert nem az ő hibája hogy harap, hanem neveletlenségből adódik. Ha ez a kutya nem érdemli meg hogy elaltassák, mert nem az ő hibája hanem a gazdájáé, akkor a tegnapi kérdésre (amikor vki a szomszéd kutyáját akarta csavarkulccsal agyonverni, meg lefújni mert az ráugatott) miért acsarkodott mindenki, hogy igen-igen, verje csak meg, fújja csak el mert az kijár a támadó kutyának?
2012. febr. 12. 17:27
 13/21 anonim ***** válasza:

Abban a tegnapi kérdésben is a gazda lenne a hibás, ha a kutya támadna, az ő hanyagsága, nemtörődömsége miatt lenne a támadás. Itt is a gazda a hibás, mert a kutya neki ment a gyereknek. A kérdező rontott el valamit a kutyával, hogy ez lett a következménye. Nincsen különbség.

Abban a kérdésben is a gazdának jár a büntetés, ahogy itt is a kérdezőnek járna, nem a kutyának.

2012. febr. 12. 17:38
 14/21 anonim ***** válasza:

Utolsó te komolyan ilyen hülye vagy?

Ha megtámad egy kutya, nyilván meg kell védened magad.

De utána nem a kutyát kell elaltatni, hanem a gazdát felelősségre vonni.

2012. febr. 12. 17:39
 15/21 anonim ***** válasza:
12/14-nek ment.
2012. febr. 12. 17:40
 16/21 anonim ***** válasza:

A kérdésre válaszolva: van olyan helyzet, amikor elaltatnám. Láttam már olyan kutyát, aminél bármit próbáltak, nem volt megoldás. Sajnos őt, ugyan lehet gyepin tartani, vagy egy ketrecbe élete végéig, de ha a kutyának nem a nevelés a baja, hanem egészségügyi okokból agresszív akkor sajnos le kell mondani róla.

Biztos hogy a támadások nagy részét a gazda elkerülhette volna, és lehet második esélyt adni egy agresszív kutyának is.

Jó dolog a kutyaiskola és sok szakember van, de néha ez is kevés.

2012. febr. 12. 18:32
 17/21 anonim ***** válasza:
Hozzám került vissza olyan kutya, amelyik szó szerint levadászta a 14 éves fiamat. a lányomat imádta, de a fiut legszivesebben megölte volna. ha ott voltam kussolt, de a szeme sarkából méregette. Ha nem találtam volna neki egy telepőrzéses helyet, akkor elaltattam volna. családba nem mehetett. pedig alapjáraton nem adok kutyát telepőrzésre, de itt a tulaj is ott lakott. Mióta ott él teljesen rendben van. Akkor ugat ha akar, a gazdája seggében van egész nap. (kan dobi). Borzalmas lett volna elaltatni, és mi ketten nagyon jóban voltunk, de a gyerekem élete lett volna a tét. és csak 1 másodpercre nem figyeltem volna, és a baj ott van. De amikor meglátta kisfiut, elborult a tekintete. De szerencsére most már minden rendben.
2012. febr. 12. 19:33
 18/21 anonim ***** válasza:
Természetesen NEM!!! Altatás helyett nevelném, meg kutyaiskolába járnánk!
2012. febr. 12. 23:44
 19/21 anonim ***** válasza:

Ha arról a kutyáról van szó, akinek meghalt a párja, akkor nem a gazdi hibája ez a helyzet. A kutyát rehabilitálni kell, hozzáértő kezekre van szüksége, inkább új helyet keresnék neki, minthogy elaltassam.

Ha saját kutyáról lenne szó, akkor nem tudom pontosan mit tennék. Valószínűleg először megpróbálnám, hátha egy új kutya lelkileg helyreteszi, majd hozzáértő segítséget kérnék. Ha végképp nem működne, akkor új otthont keresnék neki. De amennyiben nem csak arról van szó, hogy odakap, hanem megpróbálna valakit a családból szó szerint megtámadni, akkor otthonról mindenképp mennie kéne, akár az én hibám, akár nem. Nem lenne ezután bizalmam a kutyában, bizalom nélkül meg nem működik még egy kutya-gazda kapcsolat se normálisan. Annak meg nem sok értelme lenne, hogy kennelbe bezárva tartsam a hátralévő életében.

2012. febr. 13. 08:32
 20/21 anonim ***** válasza:
51%
De ennek a kutyának nem idegrendszeri problémája van. Ha idegrendszeri problémája lenne, akkor mindig agresszívan viselkedne nem csak egy idő után. Egy kutyánál, ha nincs szervi baja, ezt a viselkedést mindenféleképpen kiváltja valami. Nem hiszem el, hogy egy kutya egyik nap még aranyos kedves kis kutyuli a következő nap meg már vérengző fenevad. Mindezt "állítólag" teljesen ok nélkül. Ugyanmár. Az meg még jó, hogy megvédi magát az ember, ha muszáj, ez egyértelmű. Viszont ott is a gazda a felelőtlen, ha tudja, hogy ilyen a kutyája mi a fenéért engedi, hogy az utcán kodorogjon. Amugy meg miért megoldás elaltattatni a kutyát? Lehet, hogy likvidálva lesz az állat, de ha a gazdája sz.arik az egészre, megint vesz egy kutyát, és azt is hasonlóképpen elrontja az is agresszív lesz az megoldás? A gazda a felelős ö vette magához az állatot, a tetteiért NEKI kell felelnie. Hiszen nem kényszer, hogy valakinek kutyája legyen!!!!
2012. febr. 13. 16:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!