Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Kutyáknál hogy történik az...

Kutyáknál hogy történik az elaltatás?

Figyelt kérdés
Csak egy injekciót kapnak? Fáj nekik? Ugye nem szenvednek közben?
2009. jún. 3. 11:20
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
Hmm, akkor sallert leb@sztam volna ennek az "orvosnak" hogy többet biztos hogy nem kel fel.
2009. jún. 3. 11:38
 12/19 anonim ***** válasza:
40%
Valamilyen fájdalom mindenképpen van, hiszen a halál fájdalmas. Ezért van az altató, hogy el legyen tompulva. Az USÁ-ban a méreginjekciós kivégzésnél is van fájdalom, de kicsi és nagyon rövid idejű, kb. ugyanaz a kutya "elaltatása". Az "elaltatás" szót azért találták ki, hogy a buta tulajok komolyan elhigyjék, hogy ez valami ártalmatlan, fájdalommentes valami. Fájdalommentesen NEM LEHET meghalni, legfeljebb a fájdalom nagyságát és idejét csökkenteni.
2009. jún. 3. 12:11
 13/19 anonim ***** válasza:
100%

Ne haragudj, de nincs igazad. Nekem már el kellett altatni kutyámat (sajnos).

Megkapta ugyanazt az altatót, amit műtét előtt kapna. Ott voltam, mellette, fogtam a fejét, simogattam. Szépen elaludt.

Aztán kapott egy injekciót a szívébe. Szépen meghalt. A doki otthagyott minket még egy kicsit elbúcsúzni.

Műtét alatt se érez egy kutya (se egy ember) fájdalmat.

2009. jún. 3. 12:22
 14/19 anonim ***** válasza:
100%

Régen a sintértelepeken volt divat(van,hol még ma is)hogy légzésbénítót kap a kutya minden előkészítés nélkül,és megfullad,miközben majdnem a végéig öntudatánál van.Előbb csak köhögni kezd,majd fuldoklik percekig.

Barbár,állatkínzó módszer,fel lehet jelenteni,aki alkalmazza,legalább az Állatorvosi Kamaránál.

A mi 17 éves bullunkat humánusan,fájdalommentesen altatták el,végig mellette voltunk,békésen aludt el,még csak meg sem rezdült,alig vettük észre,hogy meghalt már.

2009. jún. 3. 16:01
 15/19 anonim ***** válasza:
59%

Ez hülyeség szerintem hogy légzésbénitót kap.

Nekem a kutyámnak 2 injekciót adtak be:

1. ami sima altatás.

2. ami pedig leállítja a szívét.

2009. jún. 3. 16:03
 16/19 anonim ***** válasza:
100%
Csak egy injekciót kapnak. És nem, nem fáj nekik. Csak nyugodtan békésen, elalszanak.
2009. jún. 3. 16:09
 17/19 anonim ***** válasza:
100%

Mondom,egyes sintértelepeken volt divat a légzésbénító,meg úgy látszik,még most is primitív "állatorvosoknál".

Az én kutyám is 2 injekciót kapott.

2009. jún. 3. 18:32
 18/19 anonim ***** válasza:
100%
Amelyik orvos csak egy injekciot ad, azt nemszabad hagyni hogy hozzáérjen...a légzésbénító egyébként, ha jól tudom, be van tiltva. Az én kiskutyám tegnap altatták el :( Először kapott tablettában nyugtatót, aztán izomba egy injekciot amitől műtéti alvás állapotába került és csak utánna vénásan túladagolt altatót amitől megállt a szíve... Bár elvileg elég az altatót túladagolni, mert úgy is fokozatosan alszik el, de szerintem jobb biztosra menni nehogy szenvedjen szegény... Egyébként szerintem semmit nem érzett..nagyon békés volt.:(
2010. febr. 19. 15:03
 19/19 Kutyus70 válasza:

Bár a kérdés elég régi és meg is válaszolták már előttem páran, mégis úgy gondoltam leíróm én is a saját tapasztalatomat, talán vannak még sokan akik döntés előtt állnak és válaszokat, tapasztalatokat, véleményeket keresnek. Mindenek előtt egyetértek az előttem lévővel. Az olyan "orvost" aki egyetlen légzés bénitót használ, azt nem szabad a kutya közelébe sem engedni.

Az mienket két napja altatták. :(( Elötte nagyon részletesen elmondta az állatorvos az egész altatás menetét, ami aztán úgy is történt. Igaz, nyugtató tabletát nem kapott, de nagyon nyugodt volt mert az egész család körülvette, az utolsó pillanatig simogattuk és ölelgettük, puszilgattuk, ez nagyon megnyugtatóan hatott rá. Aztán meglapta válba az altató injekciót. (Ezt egyébként vénába szokták, de a mi kutyusunknak mindig nehezen találták meg a vénáját vérvételnél is, ezért dontott a doki a válnál.) Körülbelül 3 percen belül aludt el nagyon mélyen. Ez egy fájdalomcsillapító-érzéstelenítő-altató keverék, gyakorlatilag olyan erős mint amit a legkomolyabb műtéteknél használnak. Az orvos biztosított, hogy a kutyus ugyanúgy nem fog érezni semmit, mint akkor, ha mondjuk műtenék. Miután az orvos ellenőrizte az alvás mélységét, megkapta a második injekciót. Ez részben egy erős izomlazító, amitől a légzés is leáll, de ugyanezzel egy időnen a szívét is leállítja. A második injekció beadása után 2 perccel beállt a halál. Nem szenvedett.

[link]

2013. márc. 21. 23:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!