Kutyáknál hogy történik az elaltatás?
Ne haragudj, de nincs igazad. Nekem már el kellett altatni kutyámat (sajnos).
Megkapta ugyanazt az altatót, amit műtét előtt kapna. Ott voltam, mellette, fogtam a fejét, simogattam. Szépen elaludt.
Aztán kapott egy injekciót a szívébe. Szépen meghalt. A doki otthagyott minket még egy kicsit elbúcsúzni.
Műtét alatt se érez egy kutya (se egy ember) fájdalmat.
Régen a sintértelepeken volt divat(van,hol még ma is)hogy légzésbénítót kap a kutya minden előkészítés nélkül,és megfullad,miközben majdnem a végéig öntudatánál van.Előbb csak köhögni kezd,majd fuldoklik percekig.
Barbár,állatkínzó módszer,fel lehet jelenteni,aki alkalmazza,legalább az Állatorvosi Kamaránál.
A mi 17 éves bullunkat humánusan,fájdalommentesen altatták el,végig mellette voltunk,békésen aludt el,még csak meg sem rezdült,alig vettük észre,hogy meghalt már.
Ez hülyeség szerintem hogy légzésbénitót kap.
Nekem a kutyámnak 2 injekciót adtak be:
1. ami sima altatás.
2. ami pedig leállítja a szívét.
Mondom,egyes sintértelepeken volt divat a légzésbénító,meg úgy látszik,még most is primitív "állatorvosoknál".
Az én kutyám is 2 injekciót kapott.
Bár a kérdés elég régi és meg is válaszolták már előttem páran, mégis úgy gondoltam leíróm én is a saját tapasztalatomat, talán vannak még sokan akik döntés előtt állnak és válaszokat, tapasztalatokat, véleményeket keresnek. Mindenek előtt egyetértek az előttem lévővel. Az olyan "orvost" aki egyetlen légzés bénitót használ, azt nem szabad a kutya közelébe sem engedni.
Az mienket két napja altatták. :(( Elötte nagyon részletesen elmondta az állatorvos az egész altatás menetét, ami aztán úgy is történt. Igaz, nyugtató tabletát nem kapott, de nagyon nyugodt volt mert az egész család körülvette, az utolsó pillanatig simogattuk és ölelgettük, puszilgattuk, ez nagyon megnyugtatóan hatott rá. Aztán meglapta válba az altató injekciót. (Ezt egyébként vénába szokták, de a mi kutyusunknak mindig nehezen találták meg a vénáját vérvételnél is, ezért dontott a doki a válnál.) Körülbelül 3 percen belül aludt el nagyon mélyen. Ez egy fájdalomcsillapító-érzéstelenítő-altató keverék, gyakorlatilag olyan erős mint amit a legkomolyabb műtéteknél használnak. Az orvos biztosított, hogy a kutyus ugyanúgy nem fog érezni semmit, mint akkor, ha mondjuk műtenék. Miután az orvos ellenőrizte az alvás mélységét, megkapta a második injekciót. Ez részben egy erős izomlazító, amitől a légzés is leáll, de ugyanezzel egy időnen a szívét is leállítja. A második injekció beadása után 2 perccel beállt a halál. Nem szenvedett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!