Miért nem szabad a kutyáknak tejet adni?
Én nemrég olvastam egy állatorvos kutatónak a cikkét amelyikben arról volt szó, hogy az a normális ha a kutyának megy a hasa a tejtől mert ha nem megy akkor a tej nyálka (vagy valami ilyesmi)rátapad a gyomor falára és csökkenti a tápanyag felszívódást és növeli a bél daganatok kialakulásának esélyét. Ezért ha tejet kap a kutya utána koplaló napot kell tartani, hogy megtisztuljon a bélrendszere.
Majd megkeresem a cikket és belinkelem. Ez egy 1-2 éves kutatási anyag szóval elég új.
linkelni valami miatt nem tudom...
"De mi történik a tejcukorral, ha nem került energiát adó cukorként a vérkeringésbe? Nos, ilyenkor az állat emésztőrendszerében marad, és ott bizony némi gondot is okoz.
- A gyomorból a vékonybélbe kerül. Innen pedig sok-sok folyadékkal megpróbálja kimosni a kutya szervezete.
- Amikor a vastagbélbe jut, a helyi baktériumok hathatós segítségével erjedni kezd, szélgörcsöket és puffadást okoz. No és ne feledkezzünk meg a hasmenésről, melynek alapvető célja, hogy minél hamarabb eltüntesse a szervezetből a nem kívánt anyagot. Ez utóbbi tünet nem csak kellemetlen, de a vitaminokat, ásványi anyagokat, nyomelemeket is kimossa az állat testéből, ami hosszú távon komoly hiányállapothoz – így más betegségekhez is – vezethet."
A kutyák szervezete nem nagyon bírja a tejet. Ez van!
Nekem magyar vizslám van, néha én is adtam neki meleg tejet hidegebb időkben. Kihányta!
Persze ez kutyafajta-függő is. Minden esetre nem ajánlom!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!