Gabrielli kérdése:
Létezik, hogy az oltástól lett daganat a kutyusom tarkójára?
Figyelt kérdés
Egy hete volt beoltva a 4 hónapos kutyusom, golden. Tegnap észrevettem simogatáskor, hogy a tarkójára, oda ahova az oltását kapta lett egy daganat. Elvittem a dokihoz, azt mondta hogy valószínűleg valami féle reakció lehet az olrásra. Lenyírta a környékét és jód tinktúrát adott hogy azzal kenegessem naponta kétszer és ha netalán nem múlik el egy hét alatt akkor menjek vissza vele. Jelzem, hogy a kutyuson nem látszik betegség jele, jó étvágya van, széklete normális, játszik, teljesen úgy viselkedik mint ezidáig. Valaki járt még hasonló módon?2012. febr. 11. 15:38
1/9 anonim válasza:
semmi baja a kutyádnak, még a szőrt is felesleges volt róla lenyírni, oltás után sok kutyánál lesz ilyen
2/9 anonim válasza:
Előfordul, hogy pukli lesz az oltás helyén. Ne piszkáld. Bár sok orvos képes pukli nélkül is beadni az oltást.
3/9 Akiteki válasza:
Ha az oltás helyén lett pukli, akkor igen. A tarkójára kapta az oltást?
4/9 A kérdező kommentje:
Kösz a válaszokat. Igen, oda kapta a tarkójára, enyhén jobb oldalra, és pont oda lett a csomó is. Eddig nem volt ott, ezért is reménykedek hogy csak az oltás okozta.
2012. febr. 11. 15:59
5/9 Akiteki válasza:
Máskor az oltás után masszírozd egy kicsit a helyét és jobban szétoszlik. Nálunk az orvos saját maga is megcsinálja, hogy ne legyen dudor.
6/9 anonim válasza:
az oltás miatt van nyugi nekem a németjuhászom oldalában lett egy pukli az oltástól és kiderült azért mert rosszul adta be az orvos de nekünk elmúlt 4-5 nap alatt :)
7/9 anonim válasza:
létezik. az oltás miatt lehet, ez egy mellékhatás.
8/9 anonim válasza:
Nálunk is ez volt. Most kezd elmúlni végre. Úgy megijedtem, egyből hívtam is az állatorvost, de mondta, hogy ez elég sűrűn elő szokott fordulni és normális, majd elmúlik.
9/9 A kérdező kommentje:
A kutyusomnál már teljesen elmult!
2012. febr. 26. 11:34
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!