Egy fajtiszta németjuhász fialhat 8 kiskutyát?
Mért is ne?
Nekem németjuhász keverékem van, aki olyan alomból született, ahol 10 kiskutyus volt, és a mamakutya fajtiszta volt. Viszont nagyon szomorú vége lett a sztorinak, mert csak 3 kutya élte meg a holnapot
Lehetséges, de nem valami egésséges, mert,ha több kutya születik akkor kisebbek a túlélési esélyei a kólykeknek. Viszont,ha 2-3 akkor már nagyobbak az esélyeik.
Nekem van egy kan németjuhászom és 4 éve párosítottuk, a szuka 9 kölykÖt hozott világra és amikor elvittük az állatorvoshoz elmagyarázta nekünk, hogy az ilyen sok kÖlyök esetén 70%,hogy megmarad mind. És igen, sajnos elpusztult 5 :(
Utolsó...ez ostobaság...ha rendesen van a kutya tartva akkor semmi bajuk nem lesz...nekem negyed akkora kutyáim vannak mint egy német juhász és simán felnevelnek egy 8 -10 es almot sőt 12 es almot is gond nélkül felnevelt az egyik szuka max mellé kell picit etetni a kicsiknek.
A kölykök nem a magas alomszám hanem a teljese hozzá nemértés miatt pusztultak el..
Persze hogy lehet...
Az egyik tenyésztőtől honnan vettem a kutyáim egyiknél 7-en a másiknál meg 5-en voltak testvérek
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!