Kinek mi a véleménye arról, ha egy kutya a gazdájával alszik már kölyök kora óta minden nap?
Szia!:)
"Hivatalosan" - igen, ellenzők, a helyes kutyakiképzés mai álláspontja szerint - ugye 8-11 hetesen elhozzuk a kölyköt, aki még "baba". Kifejezetten jót tesz, hogy ha 3-4 hónapos koráig velünk alszik (Ahogy kényelmes, az ágyunk mellett vagy az ágyunkban...)
Most ezt nem fejtegetném, akit érdekel, utánanéz az okoknak.
Ekkor még gond nélkül át lehet szoktatni a kutyát akár a kint alvásra...
(Természetesen ahhoz, hogy ez a rendszer működjön egy megfelelő falkavezérre van szükség, aki nem emberszámba veszi a kutyáját, különben tényleg a fejére nőhet a kiskedvenc.)
Nekem 4 kutyám van, az első menhelyi, 2 hónapos korától van velem, nem volt kérdés, hogy velem aludjon, mindentől rettegett szegénykém...
A 2. kutyám egy több napos látogatás elején került hozzám, szintén kb. 2 hónaposan.
A házigazda nem akarta, hogy bevigyem a házba, hát szegénykém kint aludt. És persze torka szakadtából sírt...
Egyszer véletlenül nyitva maradt a szállás ajtaja, reggelre a kis Pocak ott aludt mellettünk a földön, a barátom ingével ágyazott meg magának...:D
Onnantól ő is velem aludt.
A 3. kutyám egy KÁJ, őt nagyon korán, 4 hetesen mentettük brutális körülmények közül (az anyjához már oda sem engedték szopni.)
Ő az ágyamban aludt - a többi kutyám addigra a kertben csicsikált, mert megnőttek és nem tudnak feljönni a lépcsőn a szobámba...
Aztán olyan 4 hónapos korától változott az alvásrend: A KÁJ a többiekkel kint alszik vagy most pl. hidegben a konyhában.
És jött a 4. kutya, ő nagyon pici, 8 kilós vékony, rövid szőrű keverék, mindig velem alszik a szobámban.
Kezdetben az ágyon, utána az ágyammal egy szintben lévő kuckóján.
Szex...
Egyrészt a kutya szempontjából ez annyit jelent, hogy az alfahím és az alfanőstény párosodnak. Nem érzi magát kellemetlenül, nem jön zavarba max. kisomfordál az ajtón, hogy nehogy tiszteletlenségnek vegyük a jelenlétét.
Ha ez egy embert zavar, akkor a kutyát (kutyákat) csak estére engedje a hálóba az együttlét után vagy ilyesmi, szerintem meg lehet oldani.
Amúgy meg ha tehetem, én megyek ki aludnia falkámhoz.
Direkt ezért építettem egy akkora kutyaházat, hogy én is elférjek benne.
A KÁJ nem jön be, mert nem szereti a zárt, szűk tereket, a többi kutyám imádja...
Semmilyen probléma nem adódott még, a KÁJ a mai napig úgy né rám, mint az a kis 4 hetes gombóc, aki bebújt mellém a takaró alá... Eszébe nem jut átvenni az irányítást, pedig (még) ivaros kan...
Nem azt mondom, hogy mindenki csinálja így, de szerintem érzés kérdése...
Meg szokásé...
Én így érem jól magam, nem zavarnak a baktériumok, már rég hozzájuk edződtem...
A szőr sem zavar...
Az zavar, amikor az egyik macskám rájön, hogy az orrlyukaimon milyen jó meleg levegő jön ki, és ráfekszik a fejemre alvás közben...:D
De ilyen bújós KÁJom és ilyen zseniális falkám még sosem volt!!!:)
OFF
Neked is csinál ilyet a macskád? Azt hittem, csak én vagyok ilyen borzalmakkal megáldva. Szörnyű érzés fuldokolva ébredni, mikor az egyik cicám hája az összes légző nyílásomat elzárja. :)
Nem vagyok ellene sem és mellette sem. A miénk kint alszik a küszöbnél. Be sem akar jönni, de napközben a letakart ágyra feljöhet ha akar. Sosem hisztizett.
Az ágyunk lábánál aludt párszor, de ágyban csak egyszer akart.
Akkor épp pizsama nélkül aludta a barátom és hát a kis yorki talált 2 "labdát" a takaró alatt. Hát a labda tulajdonosa napokig fájlalta ..:) A család pedig napokig rajta röhögött :)
A miénk velünk aludt mindaddig, míg át nem költöztünk a másik szobába a francia ágyra. Tehát kb 1 évig. Akkor kapott egy jópofa kosarat, amit az ágy mellé tettünk. Ha lefekszünk, akkor mindketten kapunk egy-egy búcsúpuszit, ő meg befekszik a kosárba. Majd elindul a szokásos útjára, tehát kosárból padló, onnan másik szobában a sjaát fotelja, onnan padló, onnan kanapé, onnan társalgó padló, onnan kosár és reggel már megint a padló a hálóban :)
De egy percig sem volt megzavarodva amiatt, h nem jöhet fel. Korábban is csak akkor mászhatott be az ágyba, ha mondtam h jöhet. Tehát akkor se kénye-kedve szerint volt az egész.
Nálunk akkor jönnek az ágyba, mikor én is lefeküdtem. Alig várják hogy betakarózzak és jönnek sorban bebújni a paplan alá.
Épp tegnap beszélgettem a neten az egyik kiskutyám gazdijával, mondja, hogy a srác áll mellette és nyüszög. Már levitte sétálni, vacsora is megvolt időben, friss vizet is kapott, nem érti mi a baj. Ma írta, hogy amint megágyazott, a kutya azonnal befeküdt a lábához és elaludt. Simán álmos volt és várta, hogy mikor lehet már lefeküdni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!