Amerikában tényleg egész nap boxban tartják sokan a
kutyákat?
Figyelt kérdés
Az utóbbi időben sok amerikai szakkönyvet- és cikket olvasok a kutyákról. Lehet, hogy az angol nyelv miatt félreértek valamit, de nekem eléggé az jön le, hogy sokan egész nap boxban (nem kennelben!) tartják a kutyáikat és csak a séta meg a munka/sport idejére mehetnek ki. Vagy ha nem is egész nap, de addig, amíg dolgozik a gazdi, vagy éjszakára. Ha beírod a gugliba, hogy crating a dog all day vagy crating a dog while at work, egy halom cikket találsz a témában! A sztaki szótár szerint a to crate azt jelenti, hogy rekeszbe, ládába csomagol. Nekem úgy tűnik, hogy náluk a tartsuk-e boxban kérdés valami olyasmi, mint nálunk az, hogy használjunk-e folytó nyakörvet. Szerintem ez elég megdöbbentő, ha igaz. Mi itt Mo-n úgy gondolunk Amerikára, mint valami kutyaparadicsomra, ahol ahol ha valaki csak csúnyán néz egy kutyára, már elviszik a rendőrök, de ez a "crating all day" kimeríti az állatkínzás fogalmát és nálunk ilyen épeszű embernek nem jutna eszébe.
Nem is értem igazából. Egy felnőtt kutya kibírja, hogy 8-9 órát nem pisil/kakil. Egyébként meg az a kutya, amelyik le van mozgatva, napközben pihen, amíg a gazdi nincs otthon és nem rombol. Ha mindent jól csináltunk, felesleges a box. Én soha nem raknám boxba a kutyámat.
2012. febr. 8. 19:47
13/22 A kérdező kommentje:
Szerintem egy kutyának kell annyi hely, hogy ki tudjon nyújtózni, arrébb tudjon menni. Minimum egy ilyen szerintem szükséges: [link]
Annyira én is tájékozott vagyok kutyaügyben, hogy tudjam, egy jól lemozgatott kutyának nem kell egész nap egy tágas kifutóban rohangásznia, hanem inkább alszanak. De egy boxban annyi helye sincs, hogy arrébb menjen.
2012. febr. 8. 19:50
14/22 anonim válasza:
Lehet lepontozni, de a Népligeti kutyaiskola is ezt ajánlja. Én nem vagyok annak az iskolának a híve, viszont itt elég sokan istenítik. Ilyenkor nem? Meg meg is lehet fordítani. Ha egy kutya le van mozgatva, akkor nem tök mindegy neki, hogy a boxban alszik vagy nem a boxban?
Amúgy meg akár életet is menthet. Hozzánk már törtek be és ha akkor meglett volna már a kutyám és nem a boxban lett volna akkor minden bizonnyal baja esik ha nem több.
2012. febr. 8. 19:52
15/22 anonim válasza:
és ha nincs kerted, ezt hova rakod?:)
persze, elég nagy ketrec kell, hogy kényelmesen elférjen benne.
2012. febr. 8. 19:54
16/22 Akiteki válasza:
Az enyémek is szeretnek a ketrecben lenni. Mivel a kennelünk sosem fog elkészülni, azt már látom, a tüzeléskor felváltva csukogatom a kanokat és a tüzelő lányokat. Annyira szeretik, hogy sokszor úgy kell kizavarni aki épp nincs is karanténban, hogy legyen helye a másiknak. 2-3 óránként csere és mindenki van benn is, kinn is. Ha meg épp nem kell senkit sem zárni, akkor is itt van a szobában és éjszakára szeretnek bevackolni.
2012. febr. 8. 20:09
17/22 anonim válasza:
A Népligeti kutyasuli lehet, hogy ezt ajánlja, de a Népszigeti biztos nem. :)
Pontosabban igen, ha problémás kutyáról van szó, de akkor is csak addig, míg a falka-sorrendbeli gondok meg nem oldódnak. Csupán arra lehet ez jó, hogy a gazdi távollétében a kutya ne szerezzen több "pozíció pontot". Az pedig, hogy az esetleges problémák meddig tartanak, csak a gazdán múlik.
2012. febr. 8. 20:10
18/22 anonim válasza:
Huh elírtam egy betűt, ezen kell lovagolni :)) Érdekes, amikor én olvastam a leveleiket, gyakorlatilag minden második embernek ezt ajánlották. Én is írtam nekik, nekem is ezt ajánlották. És nem a sorrendproblémákra, mert azok nem voltak. No mindegy. Az én kutyáim letojják, hogy hol alusszák végig amíg nem vagyok otthon, és biztonságban is vannak! :)
2012. febr. 8. 20:15
19/22 anonim válasza:
Érdekes, mikor én olvastam, jó ha 50-ből egyben ajánlották. Most direkt átfutottam párat, hát, hiába igyekeztem, nem találtam. Sosem a fizikai korlátozás a megoldás, ez alap szabály "nálunk".
Bocsi, csak poénból írtam a Népligetit, nem hittem, hogy ennyire felhúzod magad rajta. (Ha azt mondom, hogy Cerbis vagy, jól tippelek?)
2012. febr. 8. 20:24
20/22 anonim válasza:
Egyik sem vagyok. :) Nekem sosem volt problémám a kutyáimmal, amiért szükségem lenne ilyen típusú iskolákra. Különben meg messze is vannak. Egyik iskolát sem kedvelem amelyik túlzottan rá van mozdulva egy módszerre. Nekem aztán mindegy, hogy 'kannázás' vagy tükörmódszer vagy anyámkínja...
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!