Ennyire rossz a Dog Chow?
Bementem ma a Fressnapfba, és kerestem a tápot, mert átrendezték, és az eladóhoz fordultam segítségért.
És amikor mondtam hogy Dog Chowt keresek, úgy nézett rám mint egy kutya gyilkosra, meg mondta hogy az egy alsó kategóriás táp, mivel etetem én a kutyámat...
Mellesleg ő nem bírja ezeket a nagyon prémium (magas hústartalmú) kajákat, viszont a dog chowtól sosem volt még hasmenése!
Mi az igazság?
Baràtnőm kutyàjànak a Pedigree-től sem megy a hasa és szeretis is. Pedig az egy hulladék.
A Dog Chow sem büszkélkedhet a 4%-os hùsliszt tartalmàval. Nyilvàn jobb, mint a Darling, Pedigree és tàrsai, de ez nem az igazi. Ráadàsul ár/èrték arànyban is van ennél jobb.
Mostanában nagy divat kivesézni, melyik tápban mik vannak, mennyi százalékban. Aztán megy az okoskodás, hogy ez sem kell bele, az meg mi a csoda benne, stb.
Ha egy kutya egészséges, jól érzi magát, szép a szőre, bőre, akár noname tápot is ehet. A legtöbb ember úgyis kiegészíti némi hússal, miegymással.
Nem kell elszállni a szuper tápoktól.Aki akarja, etesse és kész. Nemrég egy bizonyos tápot olvastam lehúzni, közben a német rendőrség azt eteti. Szegény kutyák....nem olvasták a magyar hozzáértőket.
17:55
Német területen van josera, angoloknál egy csomó más, ami szintén minőségi (pl csj), ha jól tudom a csehek gyártják a britet és egy csomó európai országban kaphatóak a visán gyártó tápjai (3tápcsaládja van, imagine, optiakármi meg még1) pl a szlovákoknál és a spanyoloknál biztos.
Sziasztok!
Nem nagyon értelek titeket, ha van valakinek otthon egy laborja amiben kitudja elemezni a tápok összetevőit akkor legyen szíves szóljon, mert lenne egy-két dolog amit én is elemeznék. Pl. az emberi agy. Amennyiben nincs akkor marad az olvasás. Szóval ami a csomagolásra van írva az úgy is van csak mert, ott van. Na igen, de szép is lenne az élet, ha így működnének a dolgok.
A kutyám 6 éves és hat éve Dogchow-t kap amiben biztos van vigyorex amit maga Joker (sőt maga Jack Nicholson)kevert bele, mert a kedvencem mindig nevet, legalábbis úgy néz ki mintha nevetne, mikor liheg. Természetes mindig megkapja ami leesik a tányérról, meg főzők is neki, de a táplálék 80%-a táp. Boldog, fényes a szőre, játékos, nem akarja megenni az embereket, mert szenved az éhségtől vagy a bevitt anyagok hiányosságától.
A táp váltás nem kötelező csak hozzá kell adni néha valami pluszt, illetve családon belül kell változtatni (bárányos, csirkés, pulykás, rizses, nem rizses, aktív, szenzitív), ha valaki pénz hiány miatt akar váltani, akkor úgy is az olcsóbbat kell megvennie. Igen, lehetséges, hogy amiket felsoroltatok tápok azok között van olcsóbb, de nem hiszem el, hogy valóságos különbség lenne. Tehát az anyagi oldalakat megközelítve, azokra érdemes lehet váltani. Viszont, ha a kutyának nem felel meg egyik sem véletlenül, mert a szervezetének nem tetszik, akkor vissza kell ahhoz ami jó volt neki.
Táp váltásnál ne feledjük, hogy át is kell szoktatni, nem lehet egyből másikat adni, pont azért ami a csomagoláson nincs feltüntetve vagy csak máshogy.
Bocs a tegezésért, az esetleges nyelvtani hibákért, az iróniáért. Most lehet a kötekedő válaszokat küldeni, de a lényeg, hogy úgy sem fogod megtudni mi van a tápban csak, ha elmész a gyárba dolgozni.
Remélem tudtam adni egy kis segítséget annak is aki az alap kérdést feltette.
Ja és még egy kis gondolat: akár hol, akár mit vásárolsz minden szentnek maga felé van a tenyere. Remélem érthető.
Szép napot mindenkinek :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!