Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miért nem szobatiszta, Mit...

Miért nem szobatiszta, Mit csinálunk rosszul?

Figyelt kérdés
5 hónapos Bichon kiskutyám van . Panelbe lakunk. A kiskutyát 8 hetesen vettük és ugye akkor még nem volt meg minden oltása ezért bentre lett neki kijelölve hely ahova végeznie kell a dolgát (fent most már mindig oda végzi)Le szoktuk vinni korán reggel (5.30 és 6.10 között) utána apukám olyan egy óra körül majd 14-30 körül utána 17.körül majd este 21.körül. A kutyus tudja ,hogy lent kéne végeznie a dolgát mert ha kell neki oda szokta , De mikor levisszük nem mindig kel neki,és akkor ugye pár óra múlva fentre végzi a dolgát. Minden nap más időbe kakil pisil . Tudnátok valami jó módszer ajánlani hogy végre teljesen szobatiszta legyen? Van úgy ,hogy eltelik 1-2 nap,hogy legalább kakilni nem kakil de aztán újra kezdődik minden előröl.
2012. febr. 7. 17:11
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
Ja, és segíthet, ha bevezettek neki "parancsszót" a pisire meg a kakira. Miközben lent a jó helyen pisil, mondogasd, hogy "pisilj, pisilj", kakilásnál nyilván azt, hogy "kakilj", dicsérgesd közben. Pár hét alatt összeköti a kifejezést az eseménnyel, és ha elkezded mondani, hogy "pisilj", akkor tudja, hogy most pisilni kéne. Nekem a reggeli "elaludtam, rohanunk munkába" sétáknál volt nagyon hasznos ez a dolog, de szerintem szobatisztaságnál is beválhat :)
2012. febr. 7. 21:13
 12/22 anonim ***** válasza:

ma 21:13

Nagyon igazad van, az enyém is vezényszóra csinálja :D

Kicsi korától erre neveltem :)

2012. febr. 7. 21:25
 13/22 anonim ***** válasza:
Egyébként evés után 1 órával én levinném a helyetekben. Az enyémnek is addigra nyomja meg a kaja a pociját, olyankor mindig kakil.
2012. febr. 8. 09:33
 14/22 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat! Jó tippeket kaptam :)

Egyébként Minőségi tápot kap naponta 3X de nem mindig eszi meg olyankor elvesszük előle és a következő étkezésnél adjuk oda neki :) korán reggel kap aztán 15 körül majd este 17 körül

2012. febr. 8. 10:33
 15/22 anonim ***** válasza:

Nálunk általában evés után szinte egyből kell neki.

Próbáljátok meg azt, hogy a pelenkát teljesen elhagyjátok és minden ébredés és etetés után leviszitek egy eü sétára, vagy etetés után egy órával később már mehettek rendesen is sétálni. Csak legyen egy napirend amihez tud alkalmazkodni. Nem kell óramű pontossággal, de egy 30-40perces időintervallumon belül (pl reggeli 5:15 és 5:45közt). Ha nem akar enni, akkor csak a következő etetéskor kapjon megint, ne 1-2órával később, hogy hátha most már megeszi, és a napi ételadagja legyen egyenlő részekre osztva, mindig kb ugyanannyit kapjon.

A parancsszó bevezetése se rossz ötlet.

Nem egy hét alatt fog sikerülni, de ha tudja mihez kell alkalmazkodnia, akkor menni fog.

2012. febr. 8. 10:34
 16/22 A kérdező kommentje:
És arra,hogy taníthatnám meg,hogy időben jelezzen? mert hát amikor elkezd szaglászgatni akkor rá1-2 másodpercre intézi is fent a dolgát .. és ugye tél van és mire felöltözök addigra már késő :(
2012. febr. 8. 15:58
 17/22 anonim ***** válasza:

Szólj rá olyankor, hogy nem.

Tényleg nem egyszerű így nálatok. :(

Az enyém 5 hónaposan már beült az ajtóba, max. akkor volt gond, ha nem vettem észre :D

2012. febr. 8. 16:03
 18/22 A kérdező kommentje:
Igazából a kiskutyák ezzel járnak :D Hát sokat takarítok utána mert anyánk ez volt a feltétele (hogy csak akkor kapok kutyust ha takarítok utána)Hát nem egy illatos munka de imádom ezt a kis bohócot! <3
2012. febr. 8. 17:03
 19/22 anonim ***** válasza:

Sok munka az biztos, de megéri :)

Nálunk meg a páromnak volt az a feltétele, hogy Ő kap egy kutyát én meg dolgozom vele :D

2012. febr. 8. 19:52
 20/22 A kérdező kommentje:
jaj a férfiak... :D
2012. febr. 9. 08:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!