Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogyan szoktassam hozzá a...

Hogyan szoktassam hozzá a kutyámat a rendszeres keféléshez?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Szeretném megtudni, hogy ti milyen praktikával szoktattátok le a kutyáitokat a kefélés közbeni ficánkolásról?

Egy 8 hónapos boxerem van, és iszonyatosan ficánkol, mert minden áron a kefével játszana.

Én türelmesen rászólok, egy-egy helyen ha megfogom, azzal sikerül helyben tartanom rövid ideig, ha nyugton van, jutalmazom, de még nem jutottunk el oda, hogy szépen, nyugton legyen, ráadásul egy idő után, mikor már nagyon élvezkedik és lemondott a játékról, hanyatt vágja magát, akármit csinálok. :D (Kis bohócom! :) )

Nektek mennyi idő kellett hozzászoktatni a kutyátokat a keféléshez, és hogy értétek ezt el?

2012. febr. 7. 15:18
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:

8-as azt én is szoktam, igen, ezt én is szoktam, hogy a mellkasánál megfogom. Elég ott hozzáérnem, és olykor megmerevedik tőle, és tudom kefélgetni. :)

Akiteki! Próbálkoztam már ilyesmivel, de nem vált be, mert a csont miatt ugyanúgy ficánkolt, mert ő olyan bugyután eszi, hogy vagy lefekszi, és fekve ficánkol a csonton, ahogy cuppogtatja, vagy áll, nem fogja le, és akkor mászik utána örökké, mert nem harap rá, csak ízlelgeti, pedig tényleg ez lenne a legjobb megoldás ha nálunk is működne! :) Szerintem azzal nincs gond, hogy jó élmény lenne, mert szoktunk még olykor közben is játszani, mert imádja a furminatort, és ha játszottunk egyet, rászólok, hogy elég, és akkor egy kis időre puccba vágja magát (vagy hanyatt :D ), és akkor megint hagyja hogy keféljem.

Igazából a kefélés jó élmény neki, mert tetszik neki és élvezi, de nagyon izgága, még lefárasztás után is... :D

10-es! Köszönöm a tippet! Igazából nem értem, ez miben merül ki. Soha nem rángatom, nem fogom le, csak próbálok a kezemmel korlátot adni neki, hogy tudja, jó lenne, ha úgy maradna, meg természetesen szóban sem bántom, hanem nyugodtan, kacagva szoktam megkefélni, csak tök jó lenne ha a művelet nem lenne a hancúrunk miatt dupla annyi idő, amikor sietek, mert sűrű napom van (szerencsére ez ritka). :)

2012. febr. 8. 06:50
 12/14 anonim ***** válasza:
100%

Nekem is ugyanezt csinálja :) (4hónapos még csak) Én most úgy próbálom kisebb-nagyobb sikerrel, hogy a fésülést egybevonom a gyakorlással. Pl. ül:klikk+simi+jutalom 5-10mp-ig várok és elkezdem fésülni, mikor látom, hogy már picit mocorog klikk+jutalom és úgy marad, utána meg állva kb ugyanez.

Ha van segítségem, akkor viszont könnyű: mikor áll a kutya valakinek a kezét megtömöm kajával és ott tartja az orra előtt, félpercenként-percenként kap is belőle. Én meg 2perc alatt kifésülöm. Próbáltam már egyedül is, de ahogy mozgattam a kezem úgy mozgott a kutya is, bár végülis sikerült, csak nem volt olyan egyszerű.

2012. febr. 8. 08:28
 13/14 A kérdező kommentje:

Ez is jó praktika. Én gyakorlással nem tudtam összekötni a dolgok, mert gyakorlás közben örökké beindul a nyálelválasztása... :D Sajnos ilyenkor emiatt nem tudom jutifalattal motiálni, ha egyedül vagyok.

Tegnap volt egy előrehaladásunk: egész szépen hagyta magát, és állt, de néha még érdektelenül odébb sétált, vagy megint játszott volna a kefével, de tegnap jó napunk volt! :)

2012. febr. 9. 06:13
 14/14 anonim válasza:
38%
én kicsit félre értettem a kefélés szót XD
2012. febr. 20. 21:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!