Igaz az, hogy a kutyáknak nem szabad levágni a farkukat és a fülüket? Kutyavédelmi okokból?
Figyelt kérdés
2012. febr. 5. 21:12
11/13 Akiteki válasza:
Akkor a spálielnek, de pláne a basset houndnak alapból le kéne vágni a fülét. Nem láttam még spánielt, akinek nem szedtek volna ki toklászt a füléből.
A magyar agár is vadászik, mégsem vágták soha a farkát. Pedig az én kutyám is verte már véresre, sőt el is tört az utolsó porc a farkán. Némely kutyáknál fontosabb volt az egészség ilyetén biztosítása, mint másoknál. Na de azt mondja meg nekem valaki, hogy az aussie farkát mi fenéért kell tövig levágni?
A boxernek is maradt ott egy picike, azzal nagyon hevesen tudtak örülni.
12/13 anonim válasza:
Magyar vizslámnak kurtítva van a farka, de kb. 2-3 csigolyát távolítottak el (kb.5-6 cm-rel rövidebb). Nagyon tud csóválni, szépen tartja, mikor vadat áll, de mégse veri véresre, mert ott már vastagabb a vége. Nekem tetszenek a vizslák hosszú farokkal, de több ismerősömnél láttam a soha-be-nem-gyógyuló farkakat. Annál az én kutyum sokkal jobban járt, hogy egész pici korában megszabadították a farka végétől.
13/13 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat! :) És a boxer-t lehet csonkítani?
2012. febr. 6. 21:16
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!