Miért csinálhatja ezt a kiskutyám?
Először is tiltsd és torold meg ezt a fajta viselkedést.
A falkavezéri szerepedet meg erősítheted pl. gesztusevéssel illetve kézből etetéssel (csináltatsz vele feladatokat és jutalomként, kézből kapja a kaját).
Azt meg nem értem, hogy a hasznos válaszokat miért kell lehúzni, de mindegy.
Innen nehéz lenne bármit is mondani.
Olvasd el ezt.
Szakszerű segítség kellene, mert ő látná pontosan, hogy hogy viselkedsz a kutyával. Vannak ezek a "gyakorlatok", amiket be lehet vetni, de igazából a határozottságnak, ill. annak, hogy te legyél a dominánsabb, ennek belülről kell jönnie, a kutyának ezt éreznie kell. Na ez az, amit innen nem lehet elmondani, ezért kell egy szakember, hogy megvilágítsa a problémát! Hívjatok ki házhoz egy kiképzőt, az a legtutibb!
Ezek szerint olyan helyet fogtál ki, ahol az otthoni dolgokban nem nyújtanak segítséget és nem figyelnek a részletekre, csak hogy jutifalatra csinálja a kutya a feladatot...
Minden esetre, ha mentek suliba, én máshova vinném a helyedben.
Ok. Te tudod. Bár nem értem miért tiltakozol ellene.
Én speciel megelőzésképp hívtam ki, mivel első kutyám nekem is az enyém és nem akartam elcseszni. Nálatok már megvan a gond, mégsem kérsz szakembertől segítséget. Komolyan nem értelek. Egyszeri alkalomról van szó, 3-4000Ft-nál nem szoktak többet kérni és onnantól te is tudod hol követed el a hibákat. Én nem akarok rád erőltetni semmit, de ne csodálkozz, ha a kutyád következő lépése az lesz, hogy rád morog, ha kajáról lesz szó...
Semmi egetverő dolog nem történt. Egyszerűen tiltsd meg neki, hogy csinálja és kész. Persze, ne várd el, hogy egy-két tiltásra megtanulja , hogy nem helyesled, amit csinál.
Az ágyban alvás sem fogja elrontani a kutyádat, ha csak akkor mehet oda, ha Te engeded és bármikor le tudod küldeni.
Nem feltétlenül jelenti azt, hogy nem fogad el vezérnek. De ezt soha, semmilyen körülmények között ne engedd meg neki. Se a lábadon, se plüssön, semmin!
Az én kutyám is megpróbálkozott ezzel egyszer fél éves korában. Elvettem tőle a plüssmacit, ráparancsoltam, hogy ezt nem csinálhatja, és soha többé nem is csinálta. És azóta sincs semmi gond a rangsorral.
Előjön az ösztönösen bennük lévő párzómozdulat, és tudják, hogy ennek jelentősége van. Te pedig tudatod vele, hogy Te, mint "alfa" ezt nem engeded.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!