Valóban egészséges rendszeresen CSAK száraz táppal etetni egy kutyát, vagy csak kényelmi (nem kell főzni nekik. Stb. ) miatt akarjuk elhinni és így gondolni?
Nem kap mást enni a havim, csak szárazat, mert mindenki azt mondja az a jó neki, a doki is köztük van. Egyik ismerősöm azonban a napokban azt mondta nem teszek ezzel jót a kutyámnak.
Akkor most hogy is van ez?
A szuperprémium tápokba NEM kerül szemét,a minőségüket folyamatosaín ellenőrzik.
Az én nagyon rossz evő bullterrierem nyáron nagyrészt tápot kap(Hill's),a főtt étel hamar romlik.
ha jó minőségű, gabona nélküli száraztápot kap (prémium tápot), akkor elvileg elég neki, de szerintem keverve a legjobb: házi koszt+száraztáp, néha egymás után(reggeli és ebéd más) vagy tényleg összekeverve.
Igaz, még csak macskám van, de a kutyámat is így fogom etetni, persze más tápanyagarányokkal :)
Amúgy a konzervek kb 60-70%-a víz, a többi ugyanaz a tápanyag, ami a szárazban van, csak máshogy elkészítve. Ezért a konzervet felelegesnek tartom megvenni
Köszi! Ezek az én dilemmám is...
Az enyém Acana-t, Hill's-et és Happy Dog-ot kap, keverem is néha a hármat. Acana-t szereti leginkább!
Konzervet nem kap, mert abból bezabálna és bűzlik a szája!
Szoktam még adni neki tésztát és rizst, hetente egyszer, kétszer, keverve a konzervbe.
Ismerősöm azt tanácsolta, hogy főzzek rizst és disznómájat, mivel csirkét nem ehet..., vegetás vízben és keverjem össze, lapzselatinnal kocsonyásítsam meg olyan, mint a konzerv, meg eláll a hűtőben.
Ez szerintetek mennyire jó ötlet?
szia
nem tudom hogy egészséges e ,hogy csak száraztáppal etetted.Már előttem elmodnták,és én is beleunnék ha vmit 12-15éven keresztül 1 dolgot ennék csak.
Nekem westiem van és én Real Nature táppal etetem és hozzá keverek neki konzervet: Best Meal-t.
Akkor azt hiszem maradok a száraznál. És váltogatom majd neki őket.
Aztán néha kap főtt ételt is, ha lesz kedvem neki is főzni vagy olyat csinálok magunknak amit ő is ehet.
Szerintem ennyi változatosság elég lesz neki!
köszönöm a válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!