Pulisok, hogy kezelitek a szőrét a kutyusnak?
Egyik helyen azt mondják vágni kell, a másikon meg azt, hogy nem. Én eddig nyírtam, de nem szép a bundája. Viszont azt látom, hogy aki nem nyírja, annak meg szép sodrott szőrű a kutyája.
De nyáron nagyon melege van, és ekcémás ha bepállik a szőr alatt.
Most akkor mi a helyes?
Nem lesz ekcémás és nem pállik be a bőre ha a szőre jól van gondozva. Én nem nyírnám les soha mert ha egyszer lenyírtad már soha nem lesz szép szőre...
Én heti 1x átnézem a rasztáit ha valamelyik nagyon vastag vagy nincs feltépve a bőrig akkor azt megcsinálom. Ha vastag akkor 2felé szedem ha meg nem látszik a bőre akkor meg feltépem a bőréig. Erre figyelj oda mert fontos az ha beletúrsz a rasztáiba és jól megnézed akkor látszódjon a bőre. Ha nem látszódik és úgy hagyják utánna szoktak a kutyának szép bőr betegségei lenni mert nem szellőzika rendesen a bunda....
Nyírni csak úgy szabad hogy minden nyáron csak a végéből. Az enyém enyémnek nincsen földig érő szőre úgy 15cm hosszúak a rasz
1. vagyok
bocs véletlenül elküldtem
Úgy 15cm hosszúak a raszták így még könnyű rendben tartani és nagy melege sincsen nyáron....
El kellene dönteni, hogy a hosszú szőrét akarod-e karbantartani vagy továbbra is nyírni szeretnéd. Csupán attól, hogy hosszú a szőre semmilyen bőrproblémája nem lesz, azonban rendszeresen szét kell húzogatni a fürtöket egészen a bőrig.
Ha ezt nem szeretnéd vagy már nem olyan minőségű a szőre, akkor nyírhatod is, viszont a rövid szőrt rendszeresen át kell fésülni. Szerintem úgy is lehet szép, lásd ezt a komondort, amelyik hadd ne mondjam hogy nézett ki, mikor bekerült. Most így fest rövid szőrrel: [link]
Tulajdonképpen, én azt szeretném, ami neki a legjobb. Azért tettem fel a kérdést. Szívesen foglalkozom vele, szereti, ha babrálom a szőrét. Nyugodtan tűrte addig a nyírásokat is, pedig volt, hogy 3 órán keresztül nyírtam.
De ha neki az a jobb, hogy hosszú, akkor azt is gondozni fogom.
Azt szeretném, hogy úgy nézzen ki, mint egy puli. Mert most nem igazán hasonlít rá. De én így is szeretem.
Hát, ez a nyírás nem az igazi... és őszintén szólva kétlem, hogy ebből valaha is szép hosszú szőr lesz, bár azt mondják, körülbelül egy év alatt visszanő zsinórosra.
Szerintem a kutyának egyik hossz sem jobb vagy rosszabb. A rövid praktikusabb, mert nyáron nem melegít, nem nehéz, nem akad bele a gaz és nem fagy bele a hó. Mióta láttam komondort megszabadulni a bundájától azóta azt gondolom, hogy bár hosszúszőrű fajta, de látszólag kellemesebben érzi magát rövid szőrrel.
Akárhogy is döntesz, én a helyedben elvinném kozmetikushoz hogy szépen kiigazítsa és megmutassa, hogyan tudod karbantartani mind a rövid, mind a hosszú változatot.
Ne haragudj, de tényleg nem a legszebb nyírás. Tavasszal vidd el kozmetikushoz, és ő majd tud tanácsokat adni.
Nekem a tapasztalatom az, hogy amikor egy elhanyagolt bundájú kutyust lenyírok, akkor sokkal sűrűbb, erősebb szőr nő vissza. Mondjuk amelyiknek a bundája elhanyagolt általában sovány, és beteg is, szóval lehet, hogy a rendszeres táplálás is közrejátszhat.
Ok. Megfogadom a tanácsokat és köszönöm szépen. Kedvesek vagytok!
Mentségemre legyen mondva, hogy 8 hónapos terhesen csak így sikerült lenyírni.
Semmi gond, visszanő! :)
Remélem idővel sikerül egy szép fazont kialakítani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!