Nem, miért érne csalódás. Előttem leírták, hogy minden megoldható, orvosolható, akkor mi miatt csalódnék. Majd 10 éves a kutyám, és eddig sok baj volt vele. Ettől függetlenül nem bántam meg soha. Mostanában sikerült ráakadnom erre a falkavezérség mizériára, és kiderült, hogy még ilyen idősen is könnyen nevelhető a megfelelő eszközökkel. Most, hogy már értjük egymás szavát ő legszuperebb kutya a világon, semmi baj nincs vele, sőt, kifejezetten simulékony, alkalmazkodó, könnyen irányítható. Én marha meg azt hittem, hogy igazi nehézfiú :)
2012. febr. 3. 14:05
12/18 Akiteki válasza:
Én ajándékoztam már el kutyámat. Egyetlen indok: nem tudott beilleszkedni a falkába. Ha valakit folyton csukogatni kell a többiek elől, mert verekszik, akkor annak olyan gazdi kell, ahol egyedül van. Persze egy szem kutyánál ez sem indok.
2012. febr. 3. 14:14
13/18 anonim válasza:
Az én kutyámat is el kellett ajándékozni. 2 éves volt, egy staffordshire terrier. Imádtam, szerettem, ő is engem, nagyon nagyon jó kapcsolat volt kettőnk között. De volt egy bökkenő. Nem nálunk volt, mert anyum félt tőle,és akiktől ezt a kutyát kaptam, annál maradt. De sajnos egy idő után már nem bírtak vele, pedig igazából nem volt nagy gond vele, csak unatkozott. Kivitték telepre, ahol rengeteg dolog leselkedhetett rá, amit túlélt, de kapott el fertőzéseket, össze verekedett egy kutyával, és súlyos sérülései lettek, két műtéte is volt. Ezért sajnos le kellett róla mondanom, hiszen csak az ő egészsége a lényeg, nem tehetem ki azoknak, amik ott leselkedhetnek rá. Ezért is van az, hogy elajándékozzák az emberek a kutyáikat. Vagy is ez is lehet!
2012. febr. 3. 15:17
14/18 anonim válasza:
Valószínűleg mert nem szereti igazán a kutyát. Pont azon gondolkodtam a múltkor hogy még akkor se tudnék igazán haragudni a kutyámra ha megharapna, mert az azt jelentené, hogy én csesztem el valamit a nevelésében. Nem tudom elképzelni hogy bármilyen okból is megváljak tőle. Most a nagy válságban is megveszem neki a minőségi tápot, pedig már tényleg nagyon be kell osztani a pénzt, de rá nem sajnálom. Semmilyen okot nem tudok felhozni amiért megkellene válnom tőle valaha is. Ha megyünk a híd alá, akkor jön ő is velünk :)
2012. febr. 3. 16:20
15/18 anonim válasza:
Nekem menhelyről van egy pulim és ilyen "ajándékozás" során szereztem a másikat, nem voltak már bébik, különösebb gond egyikkel sem volt. Szerintem a befogadott kutyák szerethetőbbek. Ha nagyon fiatal a lány, akié a kutya, akkor az is lehet, hogy férjhez megy, kis lakásba, esetleg albérletbe költöznek, ahova nem viheti magával a kutyát, esetleg gyereke születik és ilyenkor vannak olyan emberek, akik nem tartják többé lakásban bent az állatot és lehet, hogy nincs kert ahova rakja, nem tudom.
2012. febr. 3. 17:40
16/18 A kérdező kommentje:
Mondom iskolás a lány!!!!!!
Nagyon fiatal,tizenéves!!!!!!
Bent is meg kint is és sétálni is elviszi!Agilityzteti meg minden!
Hát mondom hogy imádja!
El nem tudom képzelni mi lehet az oka annak hogy megválik tőle!
Kedves Utolsó előtti!Minden tiszteletem a tiéd hogy ennyire fontos neked a kutya,de tudod nagyapáink mint mondtak arra a kutyára ami megharapja az etető kezet?
Végül is mindenkinek szíve joga hogy mit csinál a kutyájával,én nem fellépni akartam ez ellen,nem az én dolgom,csak tényleg érdekel hogy mi lehet az ok,ha nem valami viselkedési hiba vagy betegség!
2012. febr. 3. 18:32
17/18 anonim válasza:
sajnos vannak olyan élethelyzetek, amikor olyan döntést kell hoznunk amit nem akarunk. és ezt azok nem érzik, akiknek minden nap jut kenyér az asztalra. van amikor azért ajándékozzák el a kutyát, mert tudják, hogy nem tudnak megfelelően gondoskodni róla, és mivel szeretik, inkább önzetlenül lemondanak róla, a kutya érdekében. nem szabad pálcát törni senki feje felett anélkül, hogy ismernénk a teljes hátteret.
2012. febr. 3. 19:20
18/18 anonim válasza:
Az előző válaszolónak ment a zöldkéz. :)
Így van. Vannak olyan élethelyzetek, mikor az a legokosabb döntés, hogy a kutyától megváljanak. Ha érdekel valakit, akkor ez is egy ok:
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!