Mi alapján választottátok ki az első kutyátokat?
15 éves voltam, amikor megláttam egy bullmasztiffot. Nagyon megtetszett, külsőre számomra ő a nagybetűs kutya. Aztán utánaolvastam a természetének, ekkor már biztos voltam benne, ha nekem valaha lesz kutyám, akkor bullmasztiffom lesz.
Aztán eljött az idő, hogy vállalhattam kutyát. 2-3 hetet vaciláltam, hogy biztos, hogy jó lesz neki panelban vagy sem. Egyszer nagyon letettem róla, akkor gondolkodtam más fajtán is. Aztán visszatértem arra, hogy nekem nem kell másik fajta, akkor inkább nem lesz kutyám. Majd újra elkezdtem vacilálni és felhívtam egy tenyésztőt, ő mondta, hogy nyugodt szívvel ajánlja panelba is, így nem volt min gondolkodnom tovább :)
Én olyan kutyát kerestem ami megfelel az életmódomnak. Nagyon sok kennelt megnéztem és voltam kiállításokon is. a küllem annyira nem számított inkább az, hogy az adott kennelben átlagosan milyen hosszú ideig éltek a kutyák meg a betegségek után néztem jobban utána.
Skót juhászom van most 6 éves :)
A kistestű terrierek és az agarak a kedvenceim. Viszont édesanyám nem olyan nagy kutyabarát, szóval kész csoda, hogy 5 évvel ezelőtt lett egy kutyám:) Azt tudtam, hogy az egyetlen fajta, ami neki is tetszik, az a yorkshire.
Ez egy végzetes egymásra találás volt, én akkor nem is akartam kutyát, csak megláttam egy hirdetést, hogy yorkshire kölyök eladó. Szuka kutya, tesók már elkeltek. Én meg csak annyit tudtam mondani, hogy KELL. Bementem a nappaliba, és közöltem a családommal, hogy képzeljétek, lesz kutyánk:D Ma is látom magam előtt, ahogy mindenkinek az arcára fagyott a mosoly. Semmit nem tudtam róla, se a szülőkről, soha nem láttam, csak akkor, amikor mentem érte. Ennek 5 éve, és életem egyik legjobb döntése volt:) Édesanyám is nagyon szereti, azt mondta olyan, mintha a negyedik gyereke lenne:D
De azóta sokat tanultam, és ma már körültekintőbb lennék, és sokkal tudatosabban választanék tenyésztőt. Kizárólag tenyésztőtől!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!