Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Őt szeretném megvenni, szerint...

Őt szeretném megvenni, szerintetek?

Figyelt kérdés
[link]
2012. jan. 31. 12:07
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
15%

Kedves Akiteki!

Szánalomról szó sem volt abban, amit írtam! És ha jól gondolom a kérdező sem szánalomból szeretné megvenni a képen látható kutyust, hanem azért mert beleszeretett. Az meg úgyis kiderül, valóban az a kutya eladó-e, ami a képen van, amikor elmegy érte. Akkor még mindig dönthet, legfeljebb nem viszi haza.

De ha már a szánalmat említetted, menhelyről véletlenül nem azért hozol el kutyát, mert szánalmat érzel irántuk?

És változatlanul kiállok amellett a nézetem mellett, hogy nem a szaporítóval szúr ki, ha nem veszi meg, hanem a kutyával. És mivel a képen látható kutya aranyos, ha nem ő, lesz más, aki megveszi. És aki csak nyerészkedésből szaporít kutyát, azt nem fogja eltántorítani semmi attól, hogy egy újabb almot hozzon létre. Én sokkal inkább elítélem azokat, akik vagyonokért adnak el kutyákat. Azok sem feltétlenül egészségesebbek, okosabbak, szebbek és kedvesebbek, mint a keverékek, vagy pedig a szaporítóktól vásároltak. Azt meg nem szabad elfelejteni, hogy nem egy jóléti társadalomban élünk, nincs mindenkinek annyi pénze, hogy "márkás" kutyát vásároljon. A menhelyes kutyák nagyon aranyosak, de nem Amerikában vagyunk. A legtöbb helyen nem vizsgálják meg a kutyákat, nem lehet tudni milyen a természete, milyen körülmények közül érkezett és arra sincs általában személyzet, hogy felmérjék alkalmas-e a kutya örökbefogadásra és ha igen, akkor is milyen típusú családba kerülhet.

2012. jan. 31. 14:19
 22/29 Akiteki ***** válasza:
77%
Ha nem akarod érteni, amit mondok, akkor nem tudok segíteni. Fuss neki még egyszer. Nagyon egyszerű.
2012. jan. 31. 14:26
 23/29 anonim ***** válasza:
81%

Én nem venném meg...keverék, se oltásai, se chipje. Akkor mégis mi kerül rajta 13 ezer forintba? Ha oltva és chipezve lenne akkor talán érne ennyit. A menhelyek pont ilyen kutyákkal vannak tele.

Ha ezt a kölyköt megveszed csak támogatod a szaporítókat.

Csak egy pl: a fajtamentés szintén hirdetés alapján szánalomból elhozott néhány felnőtt már öreg szukát egy szaporítótól ( nem szoktunk ilyet tenni de tényleg nyomorúltak voltak)

Már tele van a net a szaporító új hírdetéseivel mert szerzett két új szukát és ott folytatja ahol abbahagyta.

Ha ő képes eladni ezt az almot könnyedén akkor mi gátolja meg abban, hogy jövőre vagy fél év múlva ne tegye megint össze a két kutyát és kapjon ismét 13 ezret kölykönként.

Azt kell elérni, hogy a szaporítóknak esélye se legyen eladni a kicsiket vagy csak nagyon nehezen..igen ez nehéz és kicseszés a már meglévő kölykökkel de hosszútávon csak így lehet tenni valamit...

2012. jan. 31. 14:42
 24/29 anonim ***** válasza:
100%

A kutyával már azzal ki lett cseszve, hogy megszületett. Ha az ilyen kutyákat mindig megveszik időben, pici korában, akkor tényleg lehozzák majd a következő almot is, hiszen jaj de jó, van belőle pénz. Én más kisállatot tenyésztek, és gyönyörűen látszik, hogy egy-egy "tenyésztő" milyen hamar feladja, ha nem kelnek el 6 hetesen az állatai. Olyankor továbbadja a tenyészállatait, és mindenki boldog, egy szaporítóval kevesebb. Ez így működik. Szóval ha hazaviszed a kutyát a szaporítótól, azzal ugyan annak a kutyának valószínű jót teszel, viszont hozzájárulsz még több szaporított kutya létrehozásához, kib*szol egy csomó másik kutyával, a túlelletett anyáktól kezdve a nem egészséges és nem megfelelő helyre került kölykökig.

Menhelyről meg normális ember nem szánalomból visz el kutyát, hanem azért, mert kutyát szeretne tartani, és nem fontos neki a fajta.

2012. jan. 31. 14:43
 25/29 anonim ***** válasza:
100%
Ja és: "nem Amerikában vagyunk" - hála istennek! Tudod te, hány kutyát altatnak el ott csak azért, mert egy idióta gazda elrontotta? Simán nevelhető lenne a nagy részük, nem vizsgálják meg őket családi körülmények között, hanem ha agressziót mutat vagy túlzott félelmet, megy a levesbe. Az én kutyámat az első öt percben elküldték volna szundikálni, annyira rettegett mindentől, és lőn, lett belőle egy jól nevelt, engedelmes, problémamentes családi kutya. Az USA-ban esélye se lett volna.
2012. jan. 31. 14:48
 26/29 anonim ***** válasza:
Ari....
2012. jan. 31. 14:53
 27/29 anonim ***** válasza:
Keverék kutyáért ne fizess! Hozz egyet ki a menhelyről.
2012. jan. 31. 15:05
 28/29 anonim ***** válasza:

Szia!

Mivel a véleményemet kérdezted így elmondom. Szerintem baromság szaporítótól kutyát venni. Igazi tenyésztőtől vennék kutyut vagy menhelytől , fajtamentéstől fogadnék örökbe.

Ha yorkiet akarsz akkor gyűjts a pénzt és keress fel egy igazi tenyésztőt aki törzskönyvvel adja a kicsit.

Így mi a garancia arra h nem egy puli keverék a pici?

2012. jan. 31. 16:11
 29/29 Mailerdeamon ***** válasza:
100%

Az igaz, hogy a kutyának már mindegy, hiszen már megszületett. Ha nem a kérdező veszi meg, megveszi valaki más, jöhet a következő alom. Visszakerestem, elősuör 25 ezret kértek értük. :S

DE ha már csak egy embert sikerül meggyőzni arról, hogy az ilyen kutyák vásárlásával az anyakutya kegyetlen kizsákmányolásáért fizet, akkor van remény. Kicsi ugyan, de van. Amíg nem tiltják be a nem kifejezetten tenyészállatok szaporítását, addig ezen kívül nem lehet mit tenni. Max. megnézni a helyszínen a többi kutyájukat és kimenteni őket. De belenyugodni semmiképp sem szabad.

2012. jan. 31. 18:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!