Fiú kutyát, vagy lány kutyát?
fajta függő is sokban. Pl az én fajtámban a szukák sokkal dominánsabbak és nehezebben kezelhetőek mint a kanok.
Havanese esetében szerintem szinte mindegy, mindegy a kutya neme mert ajánlatosabb ivartalanítani hisz szuka esetében így nem lesz gond a tüzelés kanok nem mennek a szukák után és mind a ké esetben csökken a dominanciára való hajlam.
A fajtát szűrik szembetegségekre és patella ficamra, ezekre nagyon figyelj, hogy csak olyan szülők kölykét vedd meg akik szűrve vannak...gondolom nem szeretnéd ha megvakulna vagy műteni kelljen
Szerintem szuka, ragaszkodóbbak, bújósabbak általában, mint a kanok, és ha el is rontjátok, nem fogja a pisijével végigjelölgetni a lakást, mint az pár kan tenné. Persze nemtől függetlenül kell a következetes nevelés és
mindenképp ivartalanítassátok ki, akármelyik mellett döntötök, nektek is egyszerűbb és sok egészségügyi probléma is megelőzhető vele .
Gyerek mellé jobb a szuka kutya, ha ivartalanítjátok, akkor nem lesz gond a tüzeléssel sem. A szukák általában nyugodtabbak, bújósabbak, türelmesebbek, de ez nagyban függ a kutya egyéni temperamentumától is. Arra nagyon ügyeljetek, hogy jó tenyésztőtől, törzskönyvvel vegyétek a kutyát, mert a szaporítók elrontották a bichonokat, rengeteg náluk az idegbeteg, félénk kutya.
Itt van pár jó tenyésztő:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!