Mit gondoltok a welsh terrierről?
Mennyire mozgékony, makacs, tanítható? Mennyire fogad szót?
Napi kb. 2 óra foglalkozás elég lenne? Kinti-benti kutyus lenne:) Mi a véleményetek róla?
15/F
Szió neveléstől függ, a szófogadása. Annyira nem mozgékony mint pl egy Havanese, de igényli a foglalkozást elvileg benti kutyus ha jól tudom. Kis termete miatt nem is lehet kinti kutya. Csak jó időben lehet kint, de akkor sem pl 7 órán keresztül, éjszakára meg nem lehet kint hagyni. Okos kutya.
Bár őszintén nekem nem tetszik a fajta, de ismerősömnek volt, és nagyon szerette:)
Alexkutyus, szerintem összekevered egy másik fajtával. Nem annyira mozgékony mint egy havanese? A welsh
egy vadászkutya, amit rókára, borzra használtak, a természete ehhez mért:
"Feladata a gazdaságok körüli kártevők, róka, borz, patkány, stb. állatok vadászata. A föld alatti harcban csak magára számíthatott, ravaszságára, keménységére, ügyességére, gyorsaságára, megfélemlíthetetlenségére. Éppen ezért igen önálló, néhányak megfogalmazása szerint keményfejű, akaratos fajta. Képesnek kellett lennie önállóan megtalálni az ellenfelét, kitartóan űzni, hajtani, s ha úgy alakult, akkor a saját kotorékában felülmúlni, legyőzni és a gazda számára terítékre hozni."
Kedves kérdező, nem vagyok biztos benne, hogy ez a fajta neked megfelelő választás lehet.
Igen félreolvastam a fajtát:D
A vadászkutyák tényleg önfejűek.:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!