Ha a szemükbe nézek miért hagyják abba?
Ha megyek az utcán és megugat egy kutya és a szemébe nézek, akkor abbahagyja (nem mindegyik) és csak néz. Már egy ideje így van, a saját kutyámra is tudok néha hatni. Ma is jöttem haza és egy nagy német juhász ugatott, ott mentem el mellette, a szemébe néztem és elhallgatott. Ez mással is így van?
Lehet, hogy hülyeésg... de NORMÁLIS válaszokat kérek :)
Ahogy az első válaszoló írta, és a mondásban is van, a "farkasszemezés" kihívás. A kutyák a verekedés előtt egymás szemébe néznek. Ha valamelyik elfordítja a fejét, az elfogadja, hogy a másik erősebb és nem akar bunyót.
Normális esetben a kutya elfordítja a fejét, ha sokáig a szemébe nézel. De ha támadni akar valamiért, akkor jobb, ha nem próbálod ki, ki bírja tovább.
Szerintem itt nagyon nagy szerepe van a testbeszédnek is. Te nyilván egy határozott, magabiztos ember vagy, nem billent ki a nyugalmadból, ha egy nagytestű kutya áll veled szemben.
Szerintem nem csak a tekintet, hanem a fej-, és testtartás, akár egy kézmozdulat is nagyon kifejező lehet egy kutya számára.
És gondolom a kutya meglepődik, ha valaki hirtelen ránéz, hiszen a legtöbb ember nem így reagál.
De Te is írtad, hogy nem minden kutya hagyja abba az ugatást, szóval nyugi, nincsenek emberfeletti képességeid:)
Ja igen, azt is akartam írni, amit Akiteki leírt. Ha egy kutyának sokáig bámulsz a szemébe, azt bizony fenyegetésnek fogja venni. Jó esetben abba hagyja az ugatást, rossz esetben Neked támad.
Szóval csak óvatosan ezzel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!