Ismeritek Hachi, a leghűségesebb barát című filmet? Hogy tetszett?
Én tegnap láttam, de még mindig kicsordul a könnyem, ha rá gondolok, főleg, hogy Hachi története igaz... 9 évig várt a gazdájára.. Nagyon szép film, lenyűgöző alkotás, de nagyon elszomorított.
Belőletek milyen érzéseket váltott ki?
Nagyon sírtam és annyira el szomorított, hogy egyből futottam ki a kutyáimhoz és megölelgettem őket.Szegénykéim azt sem tudták, hogy mi van. :)
Amúgy itt látható a filmben is, hogy egy kutya milyen hűséges tud lenni! :) Még is mennyien dobják ki a kutyáikat! :(
Hacsikó (ハチ公, Hepburn-átírással: Hachikō) egy híressé vált japán kutya.
Emlékműve Sibuja, de talán egész Tokió legnevezetesebb tájékozódási pontja és találkozóhelye a hatalmas állomásépület előtti téren. Az akita fajtájú kutya szobra egy hajdani professzor hűséges ebét örökíti meg, aki minden este ott várta munkából hazatérő gazdáját a sibujai állomáson – egyesek szerint hónapokkal, mások szerint még 11 évvel annak halála után is.Hacsikót kitömték, ma is megtekinthető az Országos Természettudományi Múzeumban.
A történetet több filmben is feldolgozták
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!