Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogyan kell tartani egy yorkit?

Hogyan kell tartani egy yorkit?

Figyelt kérdés
2012. jan. 22. 14:12
 1/6 anonim ***** válasza:

Mint egy kutyát...

Mire vagy pontosan kíváncsi?

2012. jan. 22. 14:13
 2/6 A kérdező kommentje:
pl: a szőre ápolása, etetése stb...
2012. jan. 22. 14:29
 3/6 maoamom ***** válasza:

Etetés:8-10hetes kortól napi 3-4szer

6hónapos kortól napi 2-3szor

1éves kor után napi1szer vagy a napi adagot kétfelé bontod és akkor 2szer. Fontos, hogy minőségi tápot kapjon és az útmutató szerint kell adagolni.

Szőre nagy gondozást igényel, én pl napi 2x fésülöm és rakok rá különböző ápolási termékeket, mondjuk nekem hosszú a szőre.

Az ilyen kutyákat kb havonta 2havonta kozmetikushoz szokták vinni.

Kisebb korában kb fél éves koráig, én 2-3óránként levittem, hogy elvégezze a dolgát. Most napi 3-4x viszem sétálni.

Egy yorkival rengeteget kell foglalkozni mind fizikailag mind szellemileg.

És nem egy pénztárcakímélő fajta:) de én megadom neki mindenből a legjobb minőséget. :)

Tervezel venni kis kutyát? vagy mért kérdezed, hogyan kell tartani?

2012. jan. 22. 14:49
 4/6 A kérdező kommentje:
Igen tervezem hogy veszek!
2012. jan. 23. 07:24
 5/6 anonim ***** válasza:
Akkor a tenyésztő úgy is mindent elmond. Csak arra figyelj hogy nagyon jó helyről vedd, törzskönyvel, mert ez egy nagyon érzéken, agyonszaporított fajta, csak megbízható, leellenőrizhető kennelből szabad venni.
2012. jan. 23. 10:42
 6/6 anonim ***** válasza:
maoamom jól leírta. Annyi hogy mi nem használunk "ápolási termékeket" . Nem szeretem őket, a szőre így is szép, csak sampont használunk, olyat amit az állatorvos ajánlott. Fürdetni sem kell sűrűn. Havonta- másfél havonta egyszer bőven elég ha koszos, vagy büdös lenne (nálunk legalábbis). Sok játékot és határozottságot igényel, nagyon akaratos, de imádnivaló.
2012. jan. 26. 11:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!