Tibeti Masstifról vélemények?
Gyönyörű kutyák. Nagyon vágyom egyre. Talán egyszer majd lesz is.
Őt ajánlom, nagyon ért a fajtához, mindent elmond róla. Ha nincs is nála kölyök, fog ajánlani megbízható helyet. Velem is így tett, csak a végén mégsem lett tibeti masztiffom.
Magyar agár házőrző?
Amiket én ismerek még csak nem is jeleznek, csak fekszenek. Harapni pedig biztosan nem harapnának megy egy embert sem.
A tibeti masztiff egy nagyon szép ősi kutya. Sajnos az itteni éghajlatot nem igazán kedveli (mármint a nyarakat), de azért el van, csupán mozogni nem fog sokat nyáron és hajlamos a hőgutára. Nagy valószínűséggel a komondorral valaha közeli rokonságban álltak a felmenőik.
Átlag 70-75cm marmagasságúak és olyan 50-60kg között vannak. Több színváltozata van.
Elég mamlasz agarakat ismerhetsz. :))
Nálunk a kerítésen ne dugd be a kezed. Sötétedés után pedig inkább a másik oldalon menj. Még azokat sem engedi be, akiket egyébként jól ismer, csak ha én ott vagyok és nyitom a kaput. Az én Csillagom tesója fogott betörőt is.
Hát lehet hogy mamlaszok, de tény, hogy én inkább vadászagarakat ismerek, amelyek a régi hivatásukat űzik. Rókát és dúvad kutyát fogatnak velük, illetve néha nyulat.
Ezek a kutyák gyakorlatilag fel se kelnek, fekszenek tovább ha idegen jön arra, akár be is lehet sétálni mellettük a házba. Az urbanizált környezetben élő városi agarak úgy látszik már őrzik a házat is. Mindenesetre vannak házőrzésre alkalmasabb fajták, az biztos.
Off: Tibeti masztiff van a kérdésben.
Attól, hogy láttál egy fajtát, még nem feltétlenül értesz hozzá. Az orvvadász agarak angol agár keverékek.
Off: Nem orvvadász, hanem TK-s magyar agarakról beszélek, amelyekkel vadásznak.
On: A tibeti masztiff közeli rokonságban áll a mongol bankharral. Gyakorlatilag majdhogynem azt lehet mondani, hogy a tibeti masztiff egy mozgékonyabb, hosszabb lábú, kissé vadabb változata.
Ha ennyire izgat a téma, megbeszélhetjük pü-ben, vagy nyiss egy másik kérdést. Az agaras vadászat orvvadászat.
Egy biztos: a tibeti masztiff nem fog nyulat fogni, betörőt annál inkább.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!