Hogyan tudom 8 hónapos németjuhász szuka kutyámat megnevelni?
Nem a parancsokkal van a baj. Szófogadatlan. Verekszik (persze játékosan), nem lehet visszahívni, nem hallgat rá ha leszidom. Lehet apám nevelési módszerei miatt nem akarodzik neki. A kutyu amúgy okos, 1-jétől van nálunk.
14/f
sztem ne hámmal probáld,biztos sokan hurrogni fognak rám,de szerintem egy sima bőr nyakörrvel probáld meg: [link]
ha rendszeresen viszed sétálni amit jobb már holnap elkezdened és minden nap lehetőség szerint amig nem fogja megszokni,akkor észre fogod venni h javulo tendenciát mutat.Ha eltelik 1-2 honap és ezalatt rendszeresn sétáltatod és még igy is huz,vagy ugrál örjöng stb akkor kell a folyto nyakörv: [link]
Ebből semmi esetre sem szegecseset kell venni!!Erre vigyázz h ne kinozd azért.És evvel nagyon ovatosan kell bánni.Rövidre fogod a porázt a bal lábad mellett vezeted(közvetlen a tes mellet nem előrébb nem hátrébb melletted jön a kutya!)Póráz: [link]
Egyre figyelj te sétáltatod a kutyát és nem forditva!Ha te jobbra fordulsz hirtelen akkor arra mész és ő követ téged nem forditva!
Kutyasulira visszatérve sztem nem az fáj amkor havonta 5-8ezeret kifizetsz a kutyád érdekében egy képzsére,hanem az fáj amikor lesz egy felnőtt ereje tejében lévő kutyusod aki kezelhetetlen és kiszámithatatlan!
Jaj nekem. Vegyél szakkönyveket, Cesar Millant javasolnám elsőre, a "Csodálatos kutyadoki" címen futót, az pont a falkavezérségről szól.
Egyébként közepes minőségű kutyaiskolát találhatsz párezerért havonta (nálunk 6000), az elfoglaltságnak jó, bár az otthoni gondokra ne olyantól várj megoldást. A jobbakban olyan 40 körül van egy komplett tanfolyam, mínusz a kedvezmények, ha vannak, plusz útiköltség. A Cerberos például pont ott van a 16-ban, csak ajánlani tudom, ott tényleg megkapod azt a minőséget, amit kifizetsz.
Nagyon rövid ideje van veletek. Még a hangotokat sem szokta meg.
Hogyan város el, hogy működjön a behívása?
Van a neten leírása a különböző engedelmességi gyakorlatoknak.
"Kertes házban lakunk, tehát nem állandó vagy napi több sétáltatásról lenne szó."
ERROR
A kertes házban élő kutyáknak is ugyanúgy szükségük van a rendszeres sétára, mint a lakásban élő társaiknak, sőt. Tessék minden nap kivinni. A hogyanról pedig csak annyit tudok mondani, hogy ott van a kezedben a póráz, használd! A hámot meg felejtsd el, azzal csak jobban fog húzni :)
Ha igaz, hogy hallgat rád, ha nyugodt, akkor: MOZGÁSHIÁNY! Azt írtad, hogy tudja a trükköket ha nyugodt. Azért verekszik, mert egy németjuhász! Barátnőm engedelmes és okos kutyája, ha egy napig nem viszik ki sétálni, bezsong és szinte megbolondul. Persze ő fegyelmezhető, de összevissza ugrál, stb. Egy weimari vizsla és van udvaruk.
Mekkora a ti udvarotok? Mert ha nem mindennap tudod sétáltatni, fél órás apportírozás, frizbizés vagy agilityzés is jobb a semminél. Ha nem tudod kivinni legalább minden második nap, sajnos nem lesz javulás. Vidd el legalább pár alkalomra olyan kutyasuliba, ahol van elkerített rész és a kutyák játszhatnak. Ott lemozgatják, játszhat több kutyával és nyugodtan kezdhetitek a behívás alapdolgait. Ha a "gyerét" megtanulta , nem ragazkodnék kutyaiskolához. Bár ez a gazda képességein függ.
Biztos van park, tér, liget vagy valami hasonló a közeletekben, vidd ki oda és engedd szabadon. Ha nem bízol a behívásban annyira még, rakj rá egy hosszú pórázt amit húzhat magaután. Ha kijátszotta magát, hívd vissza. :)
"Azért verekszik, mert egy németjuhász!"
Te meg azért beszélsz hülyeségeket, mert egy majom vagy?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!