Hogyan taníthatnám meg a kutyámnak (7 hetes bullterrier),
hogy ne vagy ne olyan erősen harapjon játék közben?
Egyáltalán nem normális egy kölyöknél sem.
Ne hagyd! Ennél egyszerűbb dolog nem létezik. Ha harap, elhúzod a kezed és összeszorítod a pofáját. De még egyszerűbb, ha el sem jut odáig, hogy harapjon: amikor készül, akkor elrántod a kezed.
2012. jan. 19. 21:58
2/10 A kérdező kommentje:
De ha például elrántom a kezem még mielőtt megharapna akkor azt úgy veszi mintha folytatnám a játékot. Ha meg összeszorítom a pofáját akkor megint csak aszt hiszi játszom. Ja és fontos: NEM vadul, NEM morog, NEM ugat csak egyszerűen ilyen durván játszik. Ha tovább folytatom egyszer csak megérti, hogy nem játszom vele hanem fegyelmezem?
Amikor rászorítasz a pofájára, vagy leveszed a karodról, mondod neki, hogy NEM! Egy idő után már amikor készül harapni, a nemre nem fogja megtenni. Kitartóan kell csinálnod és nem elvárni, hogy akár két nap alatt megtanulja.
2012. jan. 19. 22:18
4/10 A kérdező kommentje:
5/10 A kérdező kommentje:
Egyébként ha valaki még tud más módszert akkor azt is szívesen veszem. (ment a zöld kéz az első 2-nek)
Vagy ha megharap akor magfogod a grabancát és egy picit (nem túl durván) megrángatod és mondod hogy NEM ! Ez annak a jele hogy te vagy a főnök
2012. jan. 19. 22:24
Nem kell más módszer, mert ez hatásos, ahogy ketten is leírtuk.
2012. jan. 19. 23:02
Egy 7 hetes kutyánál nem kell elkapkodnod a kezed.
Mivel csak akkor érzed,hogy milyen erősen harap amikor a kezed a szájában van.
A kutyák alsó állkapcsán,a nyelve alatt nagyon érzékeny pont van!
Tehát engedd neki,hogy bekapja a hüvelykujjod,amikor erősebben kezd harapni akkor ezen a ponton gyakorolj nyomást harapófogó szerűen,belülről a hüvelykujjal kívülről pedig a mutató vagy/és középsőujjal szoríts rá az állkapocs csont lágy részére.
Fokozatosan növeld a szorítást,nagyon hamar jelezni fogja nyüszögéssel vagy elhúzással,hogy számára ez kellemetlen,ekkor hagyd abba a szorítást.
Pár lecke után megtanulja ha erősen harap/szorít akkor ez neki kellemetlen.
2012. jan. 20. 08:59
Bár nekünk staffink van, úgy sikerült leszoktatni, hogy vagy hagytam, hogy bekapja a kezem és az előttem író által említett módszert alkalmaztam :), vagy összefogtam a pofáját, belenéztem a szemébe és mondtam, hogy nem. Utána ültem tovább, mint ha nem venném észre, hogy ott ácsorog mellettem. párszor eljátszod, megtanulja.
2012. jan. 20. 10:19
Nekem amstaffom van de nem vált be a pofa össze szoritás.Sztem az nem jo megoldás.Egy németjuhásznál lehet de terriereknél nem. Én mindig a marját fogtam meg kicsit felemeltem és morogtam rá vagy monstam h nem !Ez bevált,és még játékbol sem harap azota.Pedig még csak 7 honapos.Szerintem probáld ki mindkettőt meglátod melyik válik be.
2012. jan. 20. 12:18
Kapcsolódó kérdések: