Kutyatámadás az utcán minden este. Mit tegyek?
Kíváncsi vagyok, miért lett 0 % a válaszom, részben azt írtam, amit mások is (gazda megkeresése), részben meg a véleményem. Én valszeg egyszerűen megkerülném az utcát egy másikon, ez van.
Akárhogy is, én nem tudnék egy kutya arcába fújni paprikaspray-vel, meglőni, stb. szintén. Nem a nyomorult állat hibája, hogy hülye a gazdája.
Szabadosi János!
Én azt megnézném hogy te megrugdalsz egy agresszív rotweilert...
Nem akarlak elkeseríteni, de arra nem lenne időd hogy a lábadat felé lendítsd...
Agresszív kutyához nem lehet agresszíven fellépni.
Példa:
F@szikám kint dolgozott a kertben egy haverjával. A kutyák ide-oda futkostak, őt idegesítette hogy nem tud miattuk normálisan végezni, így ráordított egy egyikre. Folytatta a munkát tovább. Még mindig csak ott futkoztak a kutyák. Most már elkapta az ideg a srácot és ordítva és a lapáttal a kezében fenyegetve próbálta onnan elzavarni a kutyáját... igen ám... az egyiket... és nem látta a másikat... abban a pillanatban ahogy az ásóval az egyik felé lendített, a másik aki mögötte volt, rávetette magát a saját gazdája kezére, tépte, szabta, marcangolta. Erre odaugrott a másik is és ketten tépték húzták. A faszinak az volt a szerencséje hogy ott volt a haverja, de csak úgy tudta lefejteni a kutyát a gazdiról hogy kalapáccsal verte szét a fejét mert már a bőrt is lenyúzták az illetőről. Ha 2 perccel később ér ki a mentő, akkor már nem él a srác mert elvérzik. és a mentősök szerint még így is hálát adhat hogy nem a nyakára támadtak mert akkor neki annyi. A keze örökre lebénult, a sokadik helyreállító és plasztikai műtét sem segít.
Szóval agresszív kutyával nem szerencsés hősködni...
Én ugyan nem pontoztalak le, de én sem értek egyet veled. Magamat ismétlem: nehogy már az embereknek egy idióta vad dög miatt kelljen elkerülni egy utcát.
És mi van azzal, aki nem tud róla, odamegy, és megtámadja a kutya!?
Spray-t én sem fújnék, mert nem lenne annyi lélekjelenlétem, miközben épp vicsorog, fut utánam, stb... Ezt tessék egy hatóságnak elintéznie, hisz erre vannak.
Azt én sem. Sosem pontoznék le senkit azért, mert más a véleménye. Hisz a vélemények megosztására való a fórum, nem??
Ha a sajátomat akarom visszahallani csak, akkor betanítok egy papagájt. :)
Én világos nappal megfigyelném, hogy melyik házhoz tartozik a roti, és határozott hangnemben felhívnám a gazdi figyelmét, hogy azonnal tegye szökésbiztossá a kertet, zárja el a rotit, stb. Ha ezt nem teszi meg 1-2 napon belül, akkor azonnal irány az önkormányzat/jegyző, hogy folyamatosan fennáll a kutyatámadás ténye és további veszélye, haladéktalanul távolítsák el a kutyát a közterületről és indítsanak eljárást a tulajdonos ellen.
Amíg pedig a kutya az utcán található, akkor vagy kerülnék addig, vagy ha megpillantanám, akkor leszállnék a bringáról, azt magam és a kutya közt tartva haladnék, semmi esetre sem néznék a szemébe...esetleg valami kutyariasztó sprayt, sípot használnék...
Sziasztok!
Előszőr is, én beszereznék egy riasztót pl. kürt. A gázspray sem rossz, bár egy kicsit durvább. Amikor az utcába érnék, leszállnék a bicikliről, és csak magam mellett tolva tenném meg azt a kis távot. Ha megjelenik a kutya megállok, és hagyom, hogy megszaglássa a biciklit. (persze csak ha nem vicsorítva közelít. Maga az ugatás még nem jelent semmit) Nagy valószínűséggel nem veled van baja, és nem fog bántani. Ha melletted szaladt, el is tudott volna kapni. Úgy vélem egy idő után bár biciklizve is át fogsz tudsz menni, hiszen meg fog ismerkedni a biciklivel.
Ennek ellenére jelezni kell az ebrendészetnek a dolgot, mert kisgyerek is biciklizhet arra, és nagyon megijedhet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!