Fogadott már valaki örökbe a fehér kereszt alapítványtól?
Szia!:)
Én őket ugyan nem ismerem, de a Noénál úgy van, hogy általában többször kell találkoznod a kutyával...
elmentek sétálni, megismeritek egymást stb...
Téged kicsit kikérdeznek, megpróbálnak instant megismerni, hogy jó kezekbe kerül-e a kutyus...
ha összepasszoltok az állattal, örökbefogadási és ivartalaníttatási (ha még nincs megműtve) szerződéssel viheted a kutyust...
örülni szoktak, ha van híradás a gazdiktól...
de a család utcai menhely, ahonnan én fogadtam örökbe annyival elintézte a dolgot, hogy expressz.hu-n láttam egy hirdetést, telefonáltam, elmondták, mikor mehetek megnézni...
elmentem az i.ten háta mögé, 4 órát vártam, hogy kihozzák a kutyust, megkérdezték, hogy kertes ház vagy lakás, aláírtam pár papírt, fizettem 5.000 (vagy 10?...) forintot és máris volt egy kutyám.
hozzáteszem ha magamnak kellett volna örökbeadnom kutyát, és kettővel többet kérdezek, kizárt, hogy elvihettem volna...
szóval marha felelőtlenek voltak.
szerencsére a dolog finoman szólva jól sült el, de hogy így érettségi előtt egyedül éltem, nem volt munkám, innen-onnan volt némi pénzem, egész nap krumplit ettem meg tésztát, és így bevállaltam egy kutyát.
de nagyon szenvedtem, Manóval valahogy kitámogattuk egymást a gödörből...
azóta etológiát tanulok...:)
szerintem hívd fel őket, érdeklődj, és ami fontos: mondd el, milyen életkörülményeket tudsz biztosítani a kutyusnak!
Szerintem nem lesz semmi gond, biztos szimpatikus leszel nekik!:)
amúgy szabad tudni, ki a szerencsés jelölt?:)
Én is fehérvári vagyok :)
ASKA menhelyen nem találtál kutyust? :)
Szegény :(
Ez szép tőled, ha örökbe fogadod, kevés olyan ember van, aki "hibás" kutyát örökbe fogadna.
Tőlünk még nem, de vannak olyan menhelyek,akik csak a menhely max 30 km-es körzetébe adnak örökbe kutyust.
Ez azért van, mert pár nap, hét elteltével meglátogatják az egykori védencüket, hogy lássák jó helyen van e, nem láncon, kennelbe bezárva tölt az egész napot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!