Mit csináljak hogy szeressen a kutyám?
Ez érdekes. Mások azért küzdenek sokáig, hogy ne viselkedjen így egy kutya, te meg azt hogy így viselkedjen.
Kényeztesd el, semmi szabályt ne állíts fel neki és előbb-utóbb ilyen lesz.
Egyetemistaként én nem szerettem volna, ha az új jövevényünk engem fogad el gazdijának, mert csak fájna mindenkinek, ha el kell mennem és esetleg hetekig haza sem tudok jönni a suli miatt. Tudatosan úgy csináltuk, hogy inkább anyuhoz ragaszkodjon ő is, ahogy az öregebb kutyusunk is. Ettől függetlenül, ha itthon vagyok rengeteget "mókázunk", játszunk, "őrültködünk", bunyózunk, bíirkózunk, vagy bármi. Azért foglalkozok vele ennyit, mert szeretem és mert szeretnék vele foglalkozni, gondolom ezt ő is érzi és viszonozza is. Sokszor ha nincs időm vele foglalkozni, mert tanulok, akkor feljön, megvakargatja az ajtómat (bekopog:)) és addig ül itt, amíg be nem engedem. :) Ilyenkor tök nyugisan képes akár egy órát is feküdni mellettem, cserében persze néha kierőltet némi simogatást legalább. Én érzem azt, hogy bár nem én vagyok az igazi gazdi, hozzám még is valahogy máshogy ragaszkodik, engem többször követ, velem jobban szeret játszani és nagyon jó kisbarátra leltem benne! :)
A te kutyád még nagyon pici, egyelőre hozzátok kell szoknia, ki kell alakulni a sorrendnek, rengeteget kell vele foglalkozni és játszani. Az jó dolog, ha örül neked, amikor hazaérsz, de ugrálásra ne tanítsd!!! Majd kialakul magától a szeretet oda vissza...
Ezek a törpék amúgy is ilyen nehezen nevelhető idióták, nem kell nagy tudomány ahhoz, hogy idegesítő kis pattogó bolha váljon belőle.
Ha rendes, szerető, de jól nevelt kutyát akarsz, az már nehezebb dolog, de úgy olvasom, erre nincs igény.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!