Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mit csináljak hogy szeressen...

Mit csináljak hogy szeressen a kutyám?

Figyelt kérdés
2 hónapos havanese bishon kiskutya és azt szeretném elérni hogy amikor hazaérek akkor örüljön,ugráljon fel rám és amikor itthon vagyok akkor is gyakran jöjjön be a szobámba meg stb..:)
2012. jan. 14. 21:29
 1/8 anonim válasza:
Nekem is bichon havanese-m van, és ő már kicsi korától kezdve ugrált örömében, ha jött valaki, feltéve, ha ismerte. Szerintem a kutyák érzik, ha szeretik őket. Próbáld te is éreztetni vele, hogy szereted, és hidd el, viszonozni fogja.
2012. jan. 14. 21:33
 2/8 anonim válasza:
Nem árt ha mindig te adsz neki enni. Foglalkozz fele dicsérd sokat taníts meg neki valamit és szeretni fog! Nekem a testvérem kapott nyáron kutyát én nem sokat foglalkoztam vele csak szólítgattam hogyha rosszat csinált. Aztán nem túl régen megtanítottam neki hogy hozza vissza amit eldobok labda, bot, rongy mind1 neki, mert olyan örömmel szaladgál! Azóta ha ketten vagyunk kint az udvaron a kutya nem tud dönteni kihez mennyen csak kettőnk között rohangászik. :D
2012. jan. 14. 21:37
 3/8 anonim ***** válasza:
68%

Ez érdekes. Mások azért küzdenek sokáig, hogy ne viselkedjen így egy kutya, te meg azt hogy így viselkedjen.

Kényeztesd el, semmi szabályt ne állíts fel neki és előbb-utóbb ilyen lesz.

2012. jan. 14. 21:45
 4/8 anonim ***** válasza:
Szabad megkérdeznem hogy hány éves vagy? Nem sértésből, csak kíváncsiságból :). Az már régen rossz, ha te azt szeretnéd, hogy felugráljon a kutyád és ne legyenek neki szabályok fel állítva. Nem ajánlom ezt, mert később meg fogod bánni :). És ha a kutya fel ugrál rád, az nem azt jelenti, hogy szeret, hanem, hogy egyen-vagy alsóbb rangúnak tart magánál és nem tisztel. Általában a legtöbb ember nagyon félreértelmezi ezeket a jeleket és ebből szoktak a problémák adódni :P Egy kutya akkor lesz boldog, ha van kit követnie, tartozik egy falkához,kiélheti a természetes ösztöneit és van vezére stb, most nem fogok regényt írni a kutyákról, ha gondolod kérdezz, szívesen segítek :)
2012. jan. 14. 22:30
 5/8 anonim ***** válasza:
Neveld keményen, de szeretettel. Ne kényeztesd el, és az se jó, ha felugrál rád.
2012. jan. 14. 23:42
 6/8 anonim ***** válasza:

Egyetemistaként én nem szerettem volna, ha az új jövevényünk engem fogad el gazdijának, mert csak fájna mindenkinek, ha el kell mennem és esetleg hetekig haza sem tudok jönni a suli miatt. Tudatosan úgy csináltuk, hogy inkább anyuhoz ragaszkodjon ő is, ahogy az öregebb kutyusunk is. Ettől függetlenül, ha itthon vagyok rengeteget "mókázunk", játszunk, "őrültködünk", bunyózunk, bíirkózunk, vagy bármi. Azért foglalkozok vele ennyit, mert szeretem és mert szeretnék vele foglalkozni, gondolom ezt ő is érzi és viszonozza is. Sokszor ha nincs időm vele foglalkozni, mert tanulok, akkor feljön, megvakargatja az ajtómat (bekopog:)) és addig ül itt, amíg be nem engedem. :) Ilyenkor tök nyugisan képes akár egy órát is feküdni mellettem, cserében persze néha kierőltet némi simogatást legalább. Én érzem azt, hogy bár nem én vagyok az igazi gazdi, hozzám még is valahogy máshogy ragaszkodik, engem többször követ, velem jobban szeret játszani és nagyon jó kisbarátra leltem benne! :)

A te kutyád még nagyon pici, egyelőre hozzátok kell szoknia, ki kell alakulni a sorrendnek, rengeteget kell vele foglalkozni és játszani. Az jó dolog, ha örül neked, amikor hazaérsz, de ugrálásra ne tanítsd!!! Majd kialakul magától a szeretet oda vissza...

2012. jan. 15. 11:54
 7/8 anonim ***** válasza:

Ezek a törpék amúgy is ilyen nehezen nevelhető idióták, nem kell nagy tudomány ahhoz, hogy idegesítő kis pattogó bolha váljon belőle.

Ha rendes, szerető, de jól nevelt kutyát akarsz, az már nehezebb dolog, de úgy olvasom, erre nincs igény.

2012. jan. 16. 02:22
 8/8 anonim ***** válasza:
Nem nehezen nevelhető idióták, az már más kérdés hogy nem értesz hozzájuk :)
2012. jan. 16. 15:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!