Egy 2 hónapos kutyát mikortól lehet szobatisztaságra nevelni, és mikortól lehet furdetni? Koszonom a válaszokat előre iis!
Az első pillanattól arra kell nevelni, hogy nem lehet akárhol piszkítani. Sokan használnak ún. kutyapelenkát, amit le kell tenni a földre a lakás egy pontján, és a kutyának meg kell tanulnia, hogy csak arra pisilhet, kakilhat.
Mások szerint ez nem jó módszer, és inkább leviszik az utcára, hogy megszokja, hogy ott kell pisilni. De amíg nincs meg minden oltása, addig ezzel óvatosan.
Fürdetni már lehet, de nem szabad túl sűrűn, mert az nem tesz jót se a bőrének, se a szőrének. Nekem hosszú szőrű kutyám van, 2 havonta szoktam kutyakozmetikushoz vinni.
A fürdetést leírták az előttem kommentelők.:)
És a szobatisztaságot is...csak még annyi: ha kiviszed a szabadra, és ott végzi el a dolgát, akkor mindig dicsérd meg, vagy adj neki jutalomfalatot. Így a jó rögzül be neki. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!