Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Kutyabolha emberbe belemehet?

Kutyabolha emberbe belemehet?

Figyelt kérdés
2012. jan. 12. 22:41
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
Köszi utolsó. Én nem az, hogy parázok, csak imádom a drágámat és féltem és nem értem, hogy lehet az, mikor tisztán van tartva és más kutyákkal még nagyon nincs. Azért csak havonta másfél havonta van fürdetve, mert gyakrabban nem ajánlott. Amúgy 2 kutyád van és még soha bolhásak sem voltak vagy voltak, de nem vetted észre, hogy téged megcsíptek volna?
2012. jan. 12. 23:13
 12/17 A kérdező kommentje:

Akarom mondani 8as.

10es köszi, utána olvastam most, venni is fogok, és nem másért, mint a kutyám egészsége miatt, ahogy te is írod. De attól még fürdetni is fogom, mert szerintem az is ajánlatos. :)

2012. jan. 12. 23:15
 13/17 anonim ***** válasza:
Aki megelőzi a bolhásodást, az nemigen találkozik bolhával. A kutyabolha valóban igyekszik a kutyán landolni. Inkább az ő vérét szívja. Ha van a kutyán bolha ellen cucc, a bolha amikor csíp,vagyis táplálkozik, megpusztul. Így nincs ideje sétálgatni a kutyán, sem máshová elugrani.
2012. jan. 12. 23:18
 14/17 A kérdező kommentje:
Oké köszi
2012. jan. 12. 23:28
 15/17 anonim ***** válasza:

Fürdetéssel bolha ellen? Soha nem írtanád ki belőle vízzel, ha egyszer belemegy.

Egyébként ha nincs rajta spot-on készítmény, és kullancs megy bele, akkor is csak utána fogod rátenni a cseppeket, miután kiszedted? Mert akkor lehet, hogy már késő lesz.

2012. jan. 13. 08:37
 16/17 anonim ***** válasza:

Ha más kutyákkal nem találkozik az eb, akkor elég szomorú élete lehet. Próbálj ezen változtatni, szüksége van a fajtársai társaságára.

A bolha egyébként mindenhol megtalálható, sőt, ahova egyszer betette a lábát, onnan elég nehéz kiirtani, mert belepetézik a szőnyeg mélyébe, meg a kutya helyére, ahonnan a porszívó sem mindig szedi ki.

2012. jan. 13. 13:18
 17/17 A kérdező kommentje:

Nem úgy. -.- Tudom, hogy vízzel nem lehet kiirtani, úgy értettem, hogy ha tisztán van tartva, akkor hogyan kerülhet bele... De már nem lényeg. És fogom vinni kutyák közé, írtam direkt, hogy még kicsi, ebben a hónapban még oltás is vár rá. Amúgy is, ha sétáltatom, akkor nem rántom el, ha ismerős kutyával találkozunk, akiről a gazdájáról tudom, hogy rendben neveli a kutyáját.

De milyen jó, hogy megint kapok a kérdéshez bónusz válaszokat!...

2012. jan. 13. 14:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!