A kutyám fél az oltástól, mit tehetek?
szia!
Azért a gazda viselkedése sem minden!
Az előző kutyám egy spániel volt. 15 évig élt, és folyamatosan rettegett az oltástól. Volt olyan, hogy az állatorvosok sátrának a rúdjára kellett felhúzni a nyakörvét! (nálunk rendeznek a parkban oltást, minden tavasszal, sátorban!)
Most, hogy megvan a mudim, ő egy angyal pici kora óta. Mondtam is a dokinak. Ő erre azt mondta, hogy a spániel egy hisztigép. De a mudim szó nélkül tűri, mondta is rá az állatorvos, hogy "a mudi okosabb, mint 3 hülye ember" :)) !
Úgyhogy szerintem kutyafüggő.
Csak hozzáteszem, hogy talán soha nem lesz olyan kutyám, akit jobban fogok szeretni az angol cocker spánielemnél...
És Te hogy állsz az injekciós tűvel? Te is félsz tőle?
Szerintem a legtöbbet azzal teheted, ha te nem félsz.
Ha a kutya érzi rajtad, hogy nem félsz, ö is bátrabb lesz.
Amikor mi az előző kutyánkat orvoshoz vittük a testvéremmel (aki félt a tűtől), a kutya már a rendelő előtti utcasarkon befékezett és nem akart tovább menni.
Ha csak én vittem oltásra sokkal nyugodtabb volt és nem kellett cibálni sem.
Persze, ha nyugodt a kutya, akkor is meg kell fogni oltáskor. Máskor sem engedi, hogy megfogd? Zavarja az érintés? vagy ha csak "úgy" megérinted, megfogod, akkor nem fél?
Próbálj meg gyakorolni vele. Öleld át néha és jutalmazd meg, ha engedi és nem fél. Gyakorolhatod vele azt is, hogy engedje megnézni a fogát, fülét stb. Aztán ha már benned megbízik, akkor a doki érkezésekor is meg tud nyugodni a kezedben.
Persze ehhez sok gyakorlás kell. Sok sikert hozzá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!