Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Ivartalanított kutya tüzel?

Ivartalanított kutya tüzel?

Figyelt kérdés
1,5 éve ivartalaníttattam a szuka kutyámat, és ma vettem észre, hogy tüzel. Teljesen ki vagyok akadva. A legjobban az bosszant, hogy már az első műtétet is nagyon nehezen viselte, és most még egyszer ki kell tennem ennek. A másik meg, hogy erre nem voltam felkészülve, így nincs annyi pénzem, hogy újra megműttessem. Persze vissza vihetem oda, ahol először csinálták, és akkor muszáj lenne ingyen megcsinálniuk, de most vigyem vissza egy olyan orvoshoz, aki egyszer elcseszte?
2012. jan. 9. 13:21
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:
Már én is tudom, de akkor az orvos nem világosított fel erről, hogy mik lehetnek a hátrányai. Nem is voltak opciók az ivartalanításkor.
2012. jan. 9. 14:17
 12/21 Akiteki ***** válasza:
Az ilyen műtét a gennyes méhgyulladást nem zárja ki. Ezért szoktak mindent kivenni. Sürgősen vidd orvoshoz és jobbulást neki!
2012. jan. 9. 14:34
 13/21 A kérdező kommentje:
Beszéltem a dokival, szerinte is az lesz, holnapra kiírták műtétre. Nagyon mérges vagyok, mert közben eszembe jutott, hogy a dokival beszéltem a teljes kipakolásról anno, és azt mondta semmi szükség rá, mert a méhük úgyis elsorvad, és csak nagyon ritka az, amikor később begyullad, 1000 kutyából egynek. Vigyáztam az első tüzelésnél, hogy ne legyenek bennük kiskutyák, de már bánom. Úgy legalább teljesen kipakolta volna őket. Így a másik szukámnak is csak a petefészke lett kivéve.
2012. jan. 9. 18:12
 14/21 anonim ***** válasza:

Sajnálom a dolgot. Gondolom a doki 50-60 felett van korban. Az ilyen idős dokik szokták csak javasolni a részleges ivartalanítást, mert ők még másképp tanulták.

Remélem jól megy majd a műtét és a kutya is jobban lesz hamarosan! Majd írd meg (ha van rá időd), hogy hogy van a kutya.

2012. jan. 9. 18:18
 15/21 Akiteki ***** válasza:

Ez a szöveg engem kiakaszt. Valahogy nagyon nem szeretném, ha egy elsorvadt halott valami lenne a kutyámban.

Jobbulást!

2012. jan. 9. 18:35
 16/21 A kérdező kommentje:
Fiatal volt a doki, de itt Békés megyében le vagyunk maradva jó pár évvel, sajnos, minden téren.
2012. jan. 10. 07:48
 17/21 Akiteki ***** válasza:
Vagy simán spórolni akart a cérnával. :((
2012. jan. 10. 10:00
 18/21 anonim ***** válasza:
100%

Nem vagytok lemaradva, valóban nem muszáj kivenni a méhet, mert normális esetben nem okoz problémát, ha benn marad. A gennyes méhgyulladást ivartalanítás után a hormonok (progeszteron, ösztrogén) nem kívánatos jelenléte okozza, amik kihatással vannak a méh működésére, és közvetve utat nyitnak a baktériumoknak.

DE hormonok ivartalanítás után akkor maradnak a szervezetben, ha a petefészek egy darabkája véletlenül beszakad/elszabadul a petesejt és megtapad a hasüregben - tovább termelve a hormonokat - vagy ha daganatos a méh.

Ha egy egészséges állatból hibátlanul eltávolítják a petefészket, nem kéne hogy gond legyen a későbbiekben. Itt vagy a doki rontott el valamit, vagy a kutyus méhe volt eleve beteg.

De lehet hogy mindez csak a macskáknál érvényes, nem tudom kutyák esetében van-e eltérés.

2012. jan. 10. 14:21
 19/21 A kérdező kommentje:
Túl vagyunk a műtéten, nem méhgyulladás volt, hanem tüzelt. Megtalálták az egyik petefészket! Ez úton üzenem az ivartalanítás előtt állóknak, hogy ne hagyják magukat, ha már egyszer ki vannak "bontva", pakoltassák ki rendesen a kutyust!
2012. jan. 12. 08:14
 20/21 Akiteki ***** válasza:
Én most elkérném a számlát és kifizettetném az előző orvossal a műtétet.
2012. jan. 13. 17:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!