4 hónapos Amerikai pit bullterrier kutyám lesz, mit kellé tudni róla?
Olvass utána annak, hogy milyen kutya, beszélgess tenyésztőkkel, anélkül eszedbe ne jusson magadhoz venni! Nem jtáékkutyát viszel haza, hanem egy pitbullt.
Lakásba egyébként teljesen jó, a többi dolog (agresszió, gyerek) pedig kizárólag a neveléstől függ. Amire nagyon, de nagyon szüksége van, az a határozott és szakszerű nevelés. Ha nem vagy elég erős hozzá, elkényeztetnéd, nem tudnál erélyesen bánni vele, akkor felejtsd el.
Sajnos ilyen téren nem ismerek egyet sem, ezt találtam róla a neten:
Milyen célra szeretnétek kutyát? Örző-védő? Nekem bullmasztiffom van, ő örző-védő, imádja a gyerekeket, benti tartásra kifejezetten alkalmas, imád velünk lenni.
Következetes neveléssel, határozott fellépéssel nem nehéz vele bánni.
Azt sem tudod milyen kutya,mit várhatsz tőle,stb és bevállalsz egy ilyen kutyát lakásba egy kislány mellé ?!
Duplán gratulálok ! Felelős ebtartás,ezért tartunk ott,ahol...csak aztán benne ne legyetek a híradóban,hogy szétszedte a gyereket...pedig olyan barátságos és aranyos volt a kis kutyuli. Az ilyen felelőtlen,tájékozatlan parasztok visznek haza,kígyót ,skorpiót,pitbullt meg miegyebet.
rengeteg minden tudnivaló van a fajtáról, előzetes utánajárás nélkül inkább ne vegyél!
ez is pl. egy jó cikk, ajánlom végigolvasni: [link]
ez pedig egy jó kis fórum: [link] nem kizárólag pitesek vannak, mivel a súlyhúzó egyesületé, de mivel ezt a sportot főleg pitekkel űzik, nagyon sok pites van fenn.
a9.18-as válaszolónak: épp azért kértem véleményeket, hogy ne legyek tudatlan.Szerintem 1 hónap alatt,amíg hazahozom a kutyát, meg tudok róla tanulni mindent.És miután volt már egy amerikai staddorshire terrierem, talán nem vagyok annyira tapasztalatlan.Nem kell rögtön lehúzni az embert!
Aki meg válaszolt, köszönöm a választ!Nem feltétlenül örző-védőnek,csak hogy legyen a családban, de mindig roti vagy bulldog kutyáink voltak.
Most minden második nap átmegyek a kutyához, hogy barátkozzon velem,és ne legyen gond vele amikor elhozzuk ismerjen már.Szerintetek ez jó ötlet?
Ha mindenképp el szeretnéd hozni a kutyust, tegyétek meg minél előbb.
Nem tudom, hogy milyen helyen van most, de irtó sokat kéne fordítani a szocializációjára! És most (is) nagyon fontos szakaszban lenne!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!